TOSBİ’den dev büyüme

İzmir’de 4 milyon metrekare alanda 91 fabrikada 7 bin 500 kişiye istihdam sağlayan TOSBİ, devler ligine katıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, OSB sınırları içinde yer alan 530 bin 97 metrekarelik alanın sanayici ile buluşmasının önünü açtı.

Küresel sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin (TOSBİ), gelişme bölgesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 530 bin 97 metrekare büyüklüğündeki arazinin, sanayiciye tahsisiyle ilgili süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, bir süredir uluslararası ölçekte yatırımcıların odak noktasında olduklarını hatırlatarak “TOSBİ’nin kuruluşunda onaylı sınırları içinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait 530 bin 97 metrekare büyüklüğünde bir arazi vardı. Bu sanayi parselinin sanayicinin yatırımına açılmasını talep ettik. TOSBİ’nin yeni yatırımlara ev sahipliği yapabilmesi için buna ihtiyaç vardı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’müz söz konusu arazinin sanayiciye tahsisinin önünü açtı. Böylece TOSBİ, artık yeni yatırımlarla büyüyecek” dedi. Akdaş, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya gösterdiği ilgi, konuyla ilgili tüm çabaları ve destekleri için teşekkür etti.
 
TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler de sanayicilere tahsis edilecek alanla, yatırımların artacağını bunun istihdam ve üretimine çarpan etkisi olacağını söyledi. Ancak TOSBİ’nin büyümesinin bununla da sınırlı olmayacağına dikkat çeken Gürler, genişleme alanı olarak yine Vakıflar’a ait 720 bin metrekare alanın TOSBİ sınırları içine dahil edilmesi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.