Yıldız: Birlikte yeni bir Çiğli

CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah Yıldız, tanıtım toplantısında seçim sonrası projelerini tanıttı. “Yeni bir Çiğli” sözü veren Yıldız, projelerinin yanı sıra ekonomik krizin boyutuna son 2 ayda saha çalışmalarından edindiği gözlemleriyle dikkat çekerken pazarların sosyal belediyecilik anlayışı için bir kılavuz olduğunu söyledi.

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Onur Emrah Yıldız, Ataşehir’deki Atatürk Spor Salonu’nda proje tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, CHP İlçe Başkanı Erkan Akar ile partililer katıldı.

“Yeni bir Çiğli için buradayız”
Onur Emrah Yıldız, yaptığı konuşmada “Şimdi uzun bir yola çıkıyoruz. Çevresiyle, çehresiyle, doğasıyla, enerjisiyle, altyapısıyla, imkanlarıyla tüm Çiğlililerimizin buna inanması için çok çalışacağız. Yepyeni bir belediyecilik anlayışıyla Çiğli’yi tanıştıracağız. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışındayız.  En önemli çerçeve kent hakkıdır. Kent hakkına karşı gelecek hiçbir projeye öncelik tanımayacağız. Toplumsal yarar bizim için en öncelikli konu olacak. Kimsenin rozetine, memleketine, meşrebine bakmadan, karşı mahallenin değil, tüm Çiğli’nin hakkını savunarak, kimseyi geride bırakmayarak ortak bir kent yaratmak en büyük şiarımız bu olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan ayrılmadan ona layık bir kent olmayı başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

En büyük sorun deprem

Adrese kayıtlı konut sayısı olarak yapılan çalışmalarda Çiğli’deki 22 bin 275 tane binada bulunan 110 830 bağımsız birimden yaklaşık yüzde 57’sinin 2000 yılı öncesinde inşa edildiğine dikkat çeken Yıldız, “Çiğli’nin en büyük sorunu deprem. Bizim için beka sorunu. Dönüşüm demek depreme dirençli konutlar, yeşil alanlar, sosyal hizmet tesisleri kent hakkı bundan ibarettir. Balatçık, Dağ mahallesinde buradaki tapu sorunu çözülecek ve kentsel dönüşüm çok hızlı başlayacaktır. Takipçisi bizzat ben olacağım” sözünü verdi.

Yıldız, yeni planlamaların yanı sıra İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın dere yanında oluşturacakları yaşam koridoru ile kişi başına düşen 5 metrekarelik yeşil alan miktarını Avrupa seviyesine çıkaracaklarını söyledi.

 

Türkan Saylan Caddesi…

Çiğli’nin Karşıyaka ile birleşeceğini belirten Yıldız, iki ilçe arasındaki bağlantı yolu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Ataşehir’de Çiğli ile Karşıyaka arasındaki tek bağlantı yolu olan planlarda hazır, toplam 30 bin metrekare yeşil alanı birlikte bir cadde oluşturacağız. Adı da cüzzamın Türkiye’de olduğu dönemde kimsenin cesaret etmediği dönemde FETÖ’nün bizden kopardığı yılmayan bir Cumhuriyet neferi olan, kadın ve kız çocuklarının yolunu açtığı için Türkan Saylan Caddesi koyacağız.

Benim çocukluk hayalim. Kötülerin ve güçlülerin egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Sanat iyileştirir. 1550 kişilik konferans salonu, fuaye alanı,  sergi salonu konser alanının olduğu Ahmed Arif Kültür Merkezi’ni açacağız. Yağış anında yer altı suyunu destekleyecek, üstünde GES olacak bir merkez olacak”

 

Borcumu Harmandalı ile ödeyeceğim
Onur Emrah Yıldız, “Türkiye’de seçimi kaybetsek de bugün burada borcumu Harmandalı’da ödeyeceğim. 9 bin 400 metrekare alanda huzurevi, spor salonu ile çok amaçlı yaşam kampüsü olacak. Beton yığınlarına inat Çiğli’de kent ormanı kuracağız.  50 hektarlık alanda çok küçük müdahalelerle çok güzel bir alan olacak. 1960’lardan beri büyük sıkıntı olan Yeni Kent Meydanı. Kentsel dönüşüm kapsamında Çiğli’nin yeni kent merkezi burası olacak. Üniversite semtine gittiğimde öğrencilere söz vermiştim, ‘abiniz olacağım’ demiştim. Balatçık’ta en büyük sıkıntı Gençlik Merkezi ve Konuk evi. Ekonomik krizdeyiz. Buraya üniversiteye gelen öğrencilerin ailelerinin konuklayacağı bir konuk evi yok. Burada sadece konuk evi olmayacak. 7/24 çalışma saatlerinde yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız” dedi.

 

Pazarlar, belediyelerin klavuzu

Ekonomik krizin boyutlarını son 2 ayda sahada gözlemlediğini dile getiren Yıldız, “Hayatımda hiç görmediğim dramlara şahit oldum. Pazarları geziyorum. Bir pazar esnafının yanına yanaştığımda ‘durumlar nasıl’ dediğimde ‘şurada bir amca var, akşamın karanlığı bekliyor’ dedi. ‘Niye’ dedim. ‘Tezgahta satamadığım çarığı çürüğü evine götürecek’ dedi. Sosyal belediyeler için bu bir kılavuzdur. İnsanları mahkum etmeden, bir elin diğerini görmediği, kimseyi incitemeden, kimseyi soğanın çürüğüne, patatesin küflüsüne Halk Market ile mahkum etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İlk etapta 7 kreş

Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “7 mahallemizde 1200 çocuğumuza ilk etapta 7 kreşi açacağız. Daha sonra tüm Çiğlimize kazandıracağız. Ataşehir’de öğrenci yurdu ve kreş evi açacağız. 3500 metrekare 120 kişilik kreşi hayırseverlerle birlikte inşa edeceğiz. İzkent mahallesinde Halk Market ve Kreş kompleksini yeni tahsis alanında icra edeceğiz. Pazarlarda yaşanılan mağduriyetleri ele alacağız. Balatçık, Maltepe, Küçükçiğli pazaryerlerinin üstünü kapatacağız. Egekent spor tesisini Cemil Tugay yapacak. Kendisinin sözüdür.”

 

Sadri Alışık Açık Hava Sineması
Çiğli’de eskiden Sadri Alışık Açık Hava Sineması vardı. Yaz akşamlarında uygun fiyatlarla kafeteryasıyla birlikte hizmet vereceğiz. Kent lokantalarını çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Çiğli’deki devlet hastanesinin olduğu yerde en büyük sorun otopark bölümü. Üzerinde yeşil alan oluşturacağız ve otopark sorununu çözeceğiz. Toplamda 75 bin metrekare alanda yeşil alan kazandırarak Avrupa standartlarına yaklaşacağız. Çocuk Belediyesi kuracağız. Çocukların kendi meclislerini kuracağı, bizlere akıl verecekleri bir belediye kuracağız.

 

Çiğlili öğrencilere 1500 TL burs
Çiğli’nin Filizleri şu anda belediyemizin uyguladığı bir proje yaklaşık 70 öğrenciye aylık 800 TL burs veriyor. Çiğli’de iş yapan insanlarımızla beraber ilk etapta 500 öğrenciye, Çiğli’de doğmuş, okumuş ve Çiğli’de üniversite kazanmış öğrencilere en aşağı 1500 TL burs vereceğiz. Eğitim ekipman desteklerini sağlayacağız. Okullarımızı milli eğitim bakanlığının bütçesine mecbıur etmeyeceğiz. Nerede bir ihtiyaç varsa orada destek oalcağız. ‘Hoş geldin bebek’ paketiyle dayanışmayı büyüteceğiz. Askere giden arkadaşlarımıza destek olacağız. Evde bakım hizmetleri konusunda ihtiyaç sahiplerine 65 yaş üstü Çiğlililere yardımcı olacağız. Üniversite öğrencilerimize mutlaka günaydın çorbası ikram edeceğiz.

 

İstihdam ve Meslek Edindirme Ofisi
İstihdam ofisi, meslek edindirme ofisleri açıp sertifika verip onları biz yerleştireceğiz. İşçi dayanışma merkezi oluşturacağız. İş sağlığı güvenliği merkezi oluşturacağız.

Engelli Farkındalık Merkezi kuracağız. Özellikle kadınlara bir söz vermek istiyoruz. Engelli ve yatalak çocukları olan kadınlara iş istihdamı sağlayacak.

Mahkum olduğunuz hayattan bu kardeşinizi sizi kurtaracak. Amatör spor kulüplerine destek vereceğiz. Binaları çok hızlı tamir ettieeceğiz. İhtiyacınız olan otobüsleri biz vereceğiz. Yeni spor alanlarını oluşturacağız.”

 

İklim değişikliği acil eylem planı

Sürdürülebilirlik projelerini de açıklayan Yıldız, şu bilgileri verdi: “Afetlere ve iklim değişikliğine uyumlu adımlar atacağız. Fransa’da Macron 2015’te Paris Anlaşmasını imzaladı. Beton fabrikalarını kendi ülkesindeki karbon salımını azalttı, başka ülkelere gönderdi. AKP iktidarının karbon salımına karşı hiçbir politikası bulunmuyor. 2030 karbon sıfır protokolünü ilçemizde uygulayacağız. İklim Değişikliği Acil Eylem Planını oluşturacağız. Sıfır atık ekibi kuracağız. Ambalaj atıklarını ekonomiye katacağız. 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ vereceğiz.

Kent içinde internet kullanımında ücretsiz wi-fi noktaları oluşturacağız.

Kentimizde bulunan flamingo üreme adalarının olduğu Gediz deltasının turizm payından faydalanmasını sağlayacağız. Can dostlarımız için geçici barınma merkezlerini, kısırlaştırma merkezlerini açacağız. Belediye meclisinde Çiğli’de kadınların egemen olması için çok önemlidir. 31 Mart’ta 6. kez CHP iktidarını amasız fakatsız size getireceğiz.”