Yavaş: SMA testini yaptırmayanlara nikâh yok

ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bugün ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen LGS ve YKS’ye girecek TİP-1 Diyabetli Öğrenciler İçin Diyabet Sensörü Destek Programı’na katıldı. Yavaş, “Ankara’da 2 bin 500 kadar diyabetli öğrencimiz var. İnşallah onları da sınavlara girdikleri zaman diğer yaşıtları gibi eşit bir şekilde, sağlıklı bir şekilde sınava girmelerini sağlayacak sensörleri dağıtmış oluyoruz” dedi.

“Evlilik öncesi isteyen herkese ücretsiz olarak SMA aşısı yaptırıyoruz dedik. Ve daha sonra Sağlık Bakanı da bunu gündemine aldı” diyen Yavaş, “Ancak görüyorum ki hala her gittiğimiz mitingde SMA’lı hastaların aileleri bizden destek istiyor. Dolayısıyla en azından kendi yetkimizi kullanarak belediyemizden nikah talebinde bulunan belediyemizle başvurup evlenmek isteyen herkesi zorunlu olarak SMA testine gönderme kararı aldık. SMA testini yaptırmayanlara açıkçası nikah kıymıyoruz diyeceğiz” ifadelerini kullandı.