Venüs Balık burcunda

Aşk, ilişkiler, sevgi, mutluluk, para gezegeni Venüs, 12 Mart 2024 saat 00.53 civarı, yüceldiği Balık burcuna geçiş yapıyor. Yücelmekle kastettiğim, gezegenin temsil ettiği konuları en verimli haliyle ortaya koyması demektir. Balık burcu ise, maneviyat, sezgiler, ilahi akışa teslim olmak, derin düşünmek, hayal gücü, yaratıcılık, başkası için ya da inandığı bir konu için kendini feda etmek demektir. Dolayısıyla önümüzdeki 6 Nisan’a kadar, (Ramazan ayına denk gelmesi güzel bir tesadüf de aynı zamanda) maneviyata daha fazla yöneldiğimiz, yaratıcılığımızın arttığı, sevdiğimiz kişilere daha kendimizi teslim ettiğimiz, para ve aşk konusunda fedakarlık edebileceğimiz bir süreç yaşayacağız. Tabii kendimizi korumayı unutmamamız oldukça önemli olacak. Balık burcu aynı zamanda değişken bir burçtur. Kararsızlığı anlatan 3 burçtan biridir. Yalpalamayı ifade eder. Bu süreçte karar almanın, ne yöne gideceğimizi bilememenin de sıkıntılarını yaşayacağız gibi duruyor. Venüs haritanın 3. evinde ve ASC ve DSC ye yaptığı kare açılar dışında temel açısı yok. Bu durumda ekstra temkinli adım atmamız gerektiğini gösteriyor. Kardeşlerimiz yakın çevre, yakın akrabalarımıza da kendimizden ödün verecek kadar tavizler verebiliriz hem maddi hem manevi. Eğitim, ticaret ve yakın yerlere yapılan seyahatlerde dalgınlığa dikkat etmekte fayda var.

 

Ankara’ya göre çıkardığım astrolojik haritanın geneline baktığımızda Yay burcunun yükseldiğini görüyoruz. Dini konular, dış ülkeler, üniversiteler ve mahkemeler gündemimizde olacak. Yayın yöneticisi Jüpiter ise 5. evde Boğa burcunda duruyor. Finansal olarak istikrar arıyor halkımız ve bu konuda mutluluk istiyor. Akrep burcundaki Şans noktası ile karşıt açıda. Bu konuda kriz ve kaos olduğunu bunun 6 Nisana kadar devam edeceğini görüyoruz. Muhalefete baktığımızda Koç burcundaki toplaşma ve Balık burcundan gelen etkiler, yanlış, ani, düşünmeden, risk alarak yapılan bazı iletişim hatalarının başlarını ağrıtacağını, hukuksal durumların ortaya çıkabileceğini düşünebiliriz. Ay Koç burcunda. Acil çözüm arayışında halkımız.

 

Önümüzdeki günlerde sert etkilerin olduğu iki ayrı tutulma yaşayacağız. 25 Mart’taki Terazi burcundaki Ay tutulması ve 8 Nisan’daki Koç burcundaki Güneş tutulması. İkisi de önemli.

Ayrıca Mars- Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Küresel anlamda savaş olasılığını akla getiren açılar, gezegen konumları var. Haftaya iki tutulmayı da detaylı analiz edeceğim. İyiliğimize vesile olsun.