Soyer’den kendisini eleştiren Tugay ve Özel’e yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine destek vermediği iddiası ile eleştirilerden bulunan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a ve seçim çalışmalarına katılması gerektiğini söyleyen CHP lideri Özgür Özel'e yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer özellikle İstanbul’da 8 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına verdiği desteğin ardından bu dönem kendisi yerine CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı gösterilen Cemil Tugay tarafından İzmir’e destek vermemekle ve bunun yerine başka şehirlerin adaylarına destek olmakla eleştirilmişti.

Tunç Soyer, eleştirilere yanıt verdi. dokuz8habere konuşan Soyer, Tugay’ı birçok açılışa davet ettiklerini ancak Tugay’ın törenlere katılmadığını belirterek şunları söyledi: “Sayın adaya İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışmaları ile ilgili ekibimle birlikte brifing vermeyi teklif ettim. İki kez tarih belirlememize rağmen programına uymadığı gerekçesiyle kendisi tarafından iptal edildi. Ayrıca İZSU Toplu Açılış Töreni, Çiğli Tramvayı açılışı, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Anahtar teslim Töreni, Narlıdere Metrosu açılışı gibi benimle yan yana gelebileceği, binlerce insanın bir araya geldiği birçok tören ve açılışa kendisini davet etmemize rağmen hiçbirine katılmadı. Bunu söyleyip bir yorumda bulunmayayım.”

Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına katılmasının çok konuşulduğu sözlerine yanıt veren Soyer şu ifadeleri kullandı: “Olayın gerçeği şudur: Ben 5 yıl boyunca kader birliği yaptığım, birlikte yakın çalıştığımız büyükşehir belediye başkanlarıyla seçim öncesi son kez görüşüp hem son değerlendirmeleri yapmak hem de benim kendilerine sunabileceğim bir katkı var mı diye sormak istedim. 7 Mart Perşembe günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’la görüştüm. Bu düşünceleri paylaştım. Seçim sürecinde ihtiyaç halinde emrinde olduğumu söyledim. Ertesi gün yani 8 Mart’ta da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na gittim. Ancak Ekrem İmamoğlu ile görüşme talebimizi ilettiğimizde sayın başkan hem görüşme randevusu verdi, aynı gün seçim çalışmasına katılmam için program yaptı. Ben de severek katıldım. Bundan sonra da bana ihtiyaç duyduğu yer ve zamanda yanında olduğumu kendisine ilettim. Durum bundan ibarettir. ”

Özel’e yanıt

Özgür Özel’in Soyer’in İzmir’deki seçim çalışmalarına katılması gerektiği yönündeki açıklamalarına da yanıt veren Soyer, “Ben aday belirleme aşamasında da aday belirlendikten sonra da sahadan hiç çekilmedim. Partimin bir neferi olarak görev süremin son saatine kadar da sahada başarısı için çalışmaya devam edeceğim. Ancak genel başkan seçildikten sonra bir kez bile partisinin üçüncü büyükşehir belediye başkanlığı makamını ziyaret etmeyip, hiçbir açılış törenimize katılmayıp bu sözlerin söylenmiş olmasına şaşırıyorum. Üstelik katıldığı her televizyon programında memnuniyetsizlik veya başarısızlık nedeniyle değiştirdiğini söylediği bir başkandan seçim ortamında kendi belirlediği adaya destek istemesini de anlamakta zorlanıyorum.

‘Benim iki eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ diyen Atatürk’ün izinden yürüyerek ikisinden de asla vazgeçmeyeceğim. Kimse benim CHP’liliğimi, parti sadakatimi sorgulayamaz. Sorgulatmam…Son cümlem; ben CHP’liyim ve sonuna kadar bu partide kalacağım. Başarısı için çalışacağım.” dedi.