Lütfü Savaş: Sesimizi Ankara’ya duyuramadık

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2013 yılından itibaren şehirdeki riskli yapıları tespit edip kentsel dönüşüm yapmak için girişimde bulunduklarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB), ‘Deprem Sonrası Yeniden Kalkınma ve Yatırım Planı Hazırlığı’ proje tanıtımı, bugün HBB Antakya Yerleşkesi EXPO Alanı Hortikültür Sera Alanı Binası’nda düzenlendi. Yeniden aday gösterilmesi tartışma yaratan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 2014’ten itibaren Hatay’da bütüncül bir imar planı yapmaya çalıştıklarını ifade ederek başkanlık dönemi boyunca hazırladıkları planları anlattı. Savaş, “Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara’ya duyuramadık” dedi.

Savaş, “Deprem süreci içerisinde elimizde olan 18 projeye 373 milyon euroluk destek bulduk. Ve onun da pratiğe dönüşmesi bu yazdan itibaren başlayacak. Yani ilk günden itibaren son 10 yılda 663 milyon euroluk yatırım gerçekleştirmiş olacak. Müthiş bir yatırım yapmışız ve yapmaya devam ediyoruz. Bunun en önemli sebebi de yıllardır ihmal edilmiş ve bugüne kadar altyapıya dokunulmamış bir Hatay’dı. Hatay’ın gelirleri çok yüksek ama Hatay’a yatırımlar minimum seviyede tutulmuştu. Şu anda Hatay’ın hala ihtiyacı olan 1.9 milyarlık altyapı yatırımı. Çok başarılı gidiyoruz ve başarılı olmak zorundayız” diye konuştu.