Çankırı: Konak’ı daha yaşanır hale getireceğiz

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum” dedi.

Çankırı’nın, Konak’ın gelecek vizyonunu paylaştığı proje lansman toplantısı gerçekleştirildi. Konak’ın ihtiyacı olan somut gerçekleri 5 ana başlıkta toplayan Çankırı, bu başlıkları Yerinde Yenilenmenin Tam Zamanı, Konak’ta Ticaretin Tam Zamanı, Tarih, Turizm ve Kültürün Tam Zamanı, Ortak Aklın Tam Zamanı, Konakta Yaşamanın Tam Zamanı olarak sıraladı. Çankırı, “Tüm tecrübelerimizi göz önünde bulundurarak, şimdi aklımızla ve gönlümüzle görmenin tam zamanı diyoruz! Konak’ı daha yaşanır, ileri, çağdaş, modern bir yaşam merkez haline getireceğimizi sizlerin huzurunda tüm Konaklı hemşehrilerime taahhüt ediyorum” dedi.

5 yılda, 5 bölgede 5 bin konut hedefi

Konak’ta büyük bir kentsel dönüşüm sıkıntısı olduğunu söyleyen Çankırı, “Yerinde yenilenme bizim için çok önemli. Yeşildere, Yenişehir, Ballıkuyu, Beştepeler ve Gürçeşme bölgesinde can suyunu Yeşildere ile başlatıyoruz. EXPO’yu buradan kaldırıyoruz. Çünkü burası İzmir’in ve Konak’ın en verimsiz noktası. Burada ilk etapta bin 500 konut inşa edeceğiz. Bir bölümünü hak sahiplerine geri kalanlarını ise can suyu dediğimiz transfer aşamasında kullanılacağımız olan yapılar olacak. Böylece hedefimiz 5 yılda, 5 bölgede yerinde 5 bin konut yapacağız. Bu süreci kimseyi mağdur etmeden yürüteceğiz” ifadelerinde bulundu. Alsancak, Hatay, Göztepe ve Güzelyalı’nın Konak’ın bir başka çözülmesi gereken bölgesi olduğunu belirten Çankırı, “Mevcut bina stoku eski ve riskli. Mevcut planla yenilenme, hak kaybından dolayı gerçekleştirilemez. Yeni imar planıyla yerinde yenilenmenin önü açılacak” dedi.

“Kemeraltında ticaret hacmini arttıracağız”

Trafik sorunu, otopark problemleri ve zamana uygun mekânların olmaması nedeniyle ticaretin merkezi olan Konak’ın, merkez olmaktan her geçen gün uzaklaştığını belirten Çankırı, “1 Nisan itibariyle Konak’ta Ticaretin Tam Zamanı diyoruz. Alışverişin kalbi olan bir Kemeraltı’nda bir usta bin usta projesiyle unutulmaya yüz tutmuş meslekler yeniden hayat bulacak. Alt yapı sorunu olmayan Kemeraltı projesi desteklenerek ticaret hacmini arttıracağız” dedi.

“Otopark sorununu ortadan kaldıracağız”

Ulaşım ve otopark sorunu yaşanan yerde sağlıklı bir ticaretten bahsetmenin mümkün olamayacağını aktaran Çankırı, “Ticaretin canlı olması için ulaşımın rahat olması ve otoparklarının olması gerekiyor. Özellikle merkezi bölgelerde Basmane Çukuru gibi uygun kamusal alanlarda yapacağımız yer altı otoparkları ile park sorununu ortadan kaldıracağız, Alsancak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı gibi kritik noktalarda ise ayağınız frene değmeden battı çıktılar yaparak trafiği rahatlatacağız. Böylelikle ticarete ivme kazandıracağız” diye konuştu. Konak’ta 40 bini aşkın iş yerinin faaliyet gösterdiğini dile getiren Çankırı, “Belediyenin branş kursları sayesinde 5 yıl içinde ikametgâhı Konak’ta olan 10 bin gencimize istihdam sağlayacağız” dedi.

“Fuara yeniden can vereceğiz”

Kültürparkın şehrin akciğeri olduğunu ifade eden Çankırı, “Kültürpark içerisinde Winter Wonderland benzeri Tema Parkları, açık ve kapalı tiyatrosu, özel eğitmenler ile yapılan spor alanları, gençler için yapılan kaykay alanları, can dostlarımızın ve evlatlarımızın oynayabileceği bir parkın olacağı düşler sahnesi yapmayı arzu ediyorum. Ayrıca burada Göl Gazinosu’nu yeniden hayata geçirerek, hem Michelin restoranı hem de belediyenin sosyal tesislerinin bulunduğu yani her bütçeye uygun adresleri kazandıracağız” diye konuştu. İzmir’in bir fuar şehri olduğunu aktaran Çankırı, “Burada yapacağımız kitap, kahve ve gelinlik fuarı gibi herkesin ihracat yaptığı bir ticari hacmi geri kazanacağız. Nasıl ki İzmir İktisat Kongresi’ne hayat verdiysek, Türkiye’nin ilk enternasyonal fuarına da yeniden can vereceğiz” dedi.

“STK kampüsünü hayata geçiriyoruz”

Sivil toplumda İzmir’in merkezinin Konak olduğunu belirten Çankırı, “38 federasyon ve konfederasyon, bin 327 derneğin kullanacağı bir STK kampüsünü hayata geçiriyoruz. 2 bin kişilik bir alanda, altında otoparkı olan, hemşehri derneklerimizin programlarını belediye imkanları ile gerçekleştirebileceği bir alana kavuşturuyoruz. Kent ve gençlik meclisleriyle bu kenti burada yaşayanlarla yöneteceğiz. Üretici Kadın Atölyeleri ile de kadınlar, el emeği ürünlerini pazarlayacakları alanlarda tüketici ile buluşturmalarını sağlayacak, ayrıca e-ticaret yapmalarına ön ayak olacağız” dedi.