KESİAD’ın konuğu KalDer İzmir Şubesi

KESİAD’ın geleneksel olarak her ay düzenlediği ‘Perşembe Kahvaltıları’nın konuğu KalDer İzmir Şubesi oldu.

Kemalpaşa Ramada Otel’de yapılan toplantıya Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürü Oktay Pembe, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, BAYOSB Bölge Müdürü Figen Akdemir, Kemalpaşa Mal Müdürü Birsen Yeter ve CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KESİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, etkinliğe yoğun bir katılım gösteren KESİAD üyelerine teşekkür etti. Görevi devraldığı önceki dönem KESİAD Başkanı Mutlu Can Günel’e de özel bir teşekkür eden Işıklı, bu süreçte önemli projelere devam edeceklerini, Günel’den aldıkları bayrağı daha yukarıya taşımak için çalışacaklarını söyledi.

Yeni dönemin ilk etkinliğinde ülkemizde kalite kültürünün gelişmesi için büyük bir çaba gösteren KalDer İzmir Şubesi’ni ağırladıklarını söyleyen Işıklı, “Sivil toplum kuruluşlarının ortak amaçlarla, birlikte etkinlikler düzenlemesi demokratik toplumun yükseltilmesinde büyük önem taşıyor. Bu anlamda KalDer İzmir Şubesi’ni bu etkinlikte ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

Ünlü: “Mükemmellik kültürü yaşam biçimi olmalı”

Sonrasında kürsüye gelen KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, KESİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Yeşim Işıklı’yı da kutlayarak sözlerine başladı. Işıklı’ya görevi devreden Sayın Mutlu Can Günel’in de KalDer İzmir Şubesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Ünlü, “Kendisine de KESİAD ile KalDer İzmir Şubesi arasında sağlamış olduğu köprü için çok teşekkür ediyorum” dedi.

KalDer İzmir Şubesi’nin Kemalpaşa’da birçok kurumsal ve bireysel üyesi bulunduğunu ifade eden Ünlü, “KalDer, Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunma misyonu ile çalışıyor.  Ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonu ile hareket ediyor. Yaşamın her alanını içeren toplumsal bir hareketi ve her şeyden önemlisi bireysel ve toplumsal bilinci oluşturmayı görev edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veriyoruz” dedi.

KalDer İzmir Şubesi Genel Sekreteri Aylin Paksoylu da bir sunum yaparak KalDer’i ve İzmir Şubesi olarak yürüttükleri faaliyetleri anlattı. 2024 hedefleri arasında OSB’lerde, sanayi bölgelerinde çeşitli faaliyetler yürütmek olduğunu anlatan Paksoylu, “Özellikle sürdürülebilirlik odaklı eğitim faaliyetleri ve kurumsallaşma yolculuğunda nitelikli üretimi hedefleyen, kalite odaklı bir anlayış ile yol yürümek isteyen kurumlara destek olmak, onlara bu yolculuklarında rehberlik etmek temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Sonrasında söz alan Türk Eximbank Bölge Müdürü Gülom Timurhan ve ekibi de Türk Eximbank’ın sunduğu imkanlar ve özellikle ihracatçılara yönelik alacak sigortasını KESİAD üyelerine anlattı. Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen’de kürsüye gelerek kendisini tanıttı ve seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi.