CHP’li Bakan’dan Tugay-Dağ karşılaştırması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin İzmir Büyükşehir adayı Dr. Cemil Tugay’ın performansına ve projelerine övgüler yağdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Egedesonsöz’de yer alan habere göre CHP’nin Büyükşehir adayı Dr. Cemil Tugay’ın da bir maraton koşucusu olduğu izlenimi edindiğini belirten Bakan, Tugay’ın projelerinden övgüyle söz etti. Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Hamza Dağ’ın projelerine de değinen Bakan, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğu’nun İzmir ile ilgili sözlerine de sert tepki verdi.

CHP’nin Büyükşehir adayı Dr. Cemil Tugay’ın lansmandaki performansını değerlendiren Murat Bakan, şu ifadelere kullandı:

“Sadece lansmanı değil, Cemil Tugay’ı ayrı bir başlık olarak değerlendirmek lazım. Tunç bey, ben maraton koşucuyum dedi ya, bu ifade Cemil Tugay için de çok uygun. Cemil Tugay da koştukça açılıyor. ESİAD’da inanılmaz bir sunum yaptı. O sunumu izleyen duayen bir iş dünyası insanı, Cemil Tugay için, çok derinliği olan, entelektüel bir aday, ifadesini kullandı. Dijital dönüşümden bahsetti, yeşil dönüşümden, iklim krizinden bahsetti. İklim kriziyle ilgili atılacak adımlardan bahsetti. Ulaşım sorununu çözecek nokta atışları yaptı. Körfez ile ilgili yapacağı çalışmalara değindi. Büyük Kanal projesiyle ilgili atacağı adımları anlattı. Her ilçeye arıtmadan bahsetti. Cemil Tugay, son derece mütevazı. Ben ben ben, diyen birisi değil. Ego yok. Tevazusu, birikimlerinin üzerinde. İletişim becerisi yüksek. İzmir tanıdıkça, Türkiye tanıdıkça, Cemil Tugay’ı sevecek. Karşıyaka Belediye başkanı olarak elbette tanınırlığı var ama büyükşehir belediye başkanlığına oturduğunda herkes Cemil Tugay’ı daha iyi tanıyacak. IQ’su son derece yüksek, duygusal zekası yüksek. Üstelik belediye başkanlığı tecrübesi olan bir belediye başkan adayı. Genel siyasetten gelen birisinin büyükşehire aday olması doğaldır ama bir yerel tecrübesi olması, ona artı avantaj kazandırır.  Dolayısıyla ben Cemil Tugay’ın İzmir Planlama Ajansı’nı arzu ettiği noktaya getirecektir. Tunç Bey’in de çok yaratıcı projeleri vardı. Sünger kent, İzmir Planlama Ajansı onun zamanında kuruldu, kooperatifleşme, Başka bir Tarım Mümkün.. Aziz Bey bir miras bırakmıştır, Tunç Bey onun üzerine bir şeyler koymuştur. Şimdi de Tunç Bey’in bıraktığı mirasın üzerine Cemil Tugay bir şeyler koyacak, çıtayı daha yukarıya çıkaracak. Cemil Tugay’ın ESİAD’daki performansı hem de lansmanda anlattıkları, konulara hakimiyetini Hamza Dağ’la kıyasladığımızda, arada dağlar kadar fark olduğunu görüyoruz. Cemil Tugay, çok çok önde. Cemil Tugay’ın bir icracı olarak yapacakları ortada. Cemil Tugay ile bir araya geldiğimizde kentsel dönüşümü tartışıyoruz. Kentsel dönüşümdeki dünyadaki örnekleri masaya yatırıyoruz. Geleceğin kentlerini tasarlamayı konuşuyoruz. Dünyayı bilen, dünyayla iletişimi olan birisidir.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, “Biz tercihlerinden kaynaklı hiçbir ilimizi cezalandırmadık. İzmir mutlaka daha iyisine layık. Biz ceketimizi koysak kazanır diyenlere, 1 Nisan’da bunun böyle olmadığını 1 Nisan şakası ile göstermiş olacağız” sözlerine cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “İzmir ile ilgili biz öteki bakmadık, komik bir ifade. Cumhurbaşkanı gavur İzmir deyip duruyor. Hep öteki olarak baktılar İzmir’e.  İzmir onlar için hep gavur İzmir’dir, bize oy vermeyen İzmir’dir. Bizden olmayanı cezalandırıyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Siz Hamza Dağ’a baktığınızda Hamza Dağ’ı görmeyin, Hamza Dağ’a baktığınızda Recep Tayyip Erdoğan’ı görün. Cumhur ittifakının tüm adaylarına baktığınızda Recep Tayyip Erdoğan’ı görün.   Çünkü yukarıdaki irade neyse, aşağıdaki irade de odur. Cumhurbaşkanı ne derse o olur. Sonuçta Erdoğan, İzmir’i öteki olarak görüyor. Kendisinde olmayan tüm belediyeleri öteki olarak görüyor. İller Bankası İzmir’deki belediyelere ne kadar bütçe ayırmıştır? Çevre, Şehircilik Bakanlığı’nın AK Partili belediyelere aktardığı kaynakla, muhalefet partisinin belediyelerine aktardığı kaynağı karşılaştırmak lazım. Arada korkunç bir fark var. İl Genel Meclisi kapatıldı İzmir’de. İl Genel Meclisi’nin varlıkları AK Partili belediyelere, Diyanet İşlerine, oraya buraya dağıtıldı, Büyükşehir’in hak ettiğinizi vermediler. Büyükşehir, dava açarak hakkının bir kısmını alabildi. İzmir’i “öteki’ görmedik, ayırmadık, ifadeleri doğruyu yansıtmıyor” dedi.