Bir delici forvet ve bir libero

Çarşamba günü Sayın Hamza Dağ ve Sayın Cemil Tugay’ın ağırlandığı ESİAD Yüksek İşaret toplantısını yaptık.  Adaylar sabah ve öğleden sonra ayrı ayrı konuştular. Sonrasında, her biri kendilerine sorulanları cevapladı. Esasında iki değişik siyasi profil izledik. Hangi parti mensubu olmalarından bağımsız, siyaset yapma biçimlerinde yaklaşım farklılığı, izlenimi edindim. Öncelikle belirteyim ki her iki adayın da son bir ay içinde açıkladıkları projelerinde daha da el yükseltecekleri bir süreç yaşayacağız.

Hamza Bey halkla rahat iletişim kuran bir politikacı. Onun bu tarzı toplantıya da yansıdı.

Cemil Bey, konuşmasında entelektüel ve akademik bir çerçeve çizdi. Belediye örgütünü nasıl yöneteceğine dair, makro seviyede bir CEO gibi konuştu. Genel anlamda her iki adaya da yönelik olumlu değerlendirmeler yapıldı. ESİAD toplantısından sonra üyelerin mutabık oldukları izlenimini bir futbol analojisi ile belirtmek istiyorum. Sayın Hamza Dağ “dikine” top oynayan bir forvet oyuncusu gibi. Sürekli ceza sahasında dolanan ve gol atmaya odaklanan bir santrafor. Bu yönüyle İtalyan futbolcu “Salvatore Schillaci” yi hatırlatıyor. Sayın Cemil Tugay ise, daha serin bir futbolcu. Oyunun genelini orta sahadan gözleyerek yöneten bir libero gibi. Onun da futbolda karşılığının Alman “Franz Beckenbauer” olduğu konuşuldu.

Bunlar ilk izlenimler. Her iki adayın nitelikleri çok değerli. Esasında dar gözlemde erken değerlendirme yapmak doğru değil. Her bir aday Büyükşehir Belediyesi gibi dev bir organizasyonu yönetmeye talipse yol haritalarında uygun bileşimi bulma durumunda.