31. İzmir Avrupa Caz Festivali Atölyeleri katılımcılarını bekliyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 7 – 20 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde farklı ilgi alanlarına yönelik 6 atölye yapacak. İKSEV’in eğitim etkinleri arasında yer alan atölyelere katılım ücretsiz olacak.

İzmir Avrupa Caz Festivalinin artık geleneksel hale gelen Write Staff atölyesini bu yıl da Ümit Tunçağ ve Sirel Ekşi yürütecek. İletişim fakültesi öğrencilerine açık olan atölyeye katılacaklar seçilen konserleri izleyecek ve yorumlarını yazacak. Katılmak isteyenler sirel.eksi@gmail.org adresine başvurabilir.

VITTORIO MEZZA CAZ ATÖLYESİ

Festivalin ikinci atölyesini 12 Mart 2024 Salı günü 11.00’de İKSEV salonunda Caz piyanosunun büyük ismi,  besteci, aranjör, icracı ve eğitmen olarak haklı bir üne sahip olan Vittorio Mezza yapacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak atölyeye katılmak isteyenler aycinozyurtlu@iksev.org adresine başvurabilir.

BİR CAZ AFİŞİNİN ANATOMİSİ

31.İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 13 Mart 2024 Çarşamba günü saat 18.30 da ilginç bir atölye çalışması yapılacak. İKSEV Caz Afiş Yarışması seçici kurul üyeleri Prof. Dr. Hakan Ertep, Kutsal Lenger ve Okan Özgen, “Bir Caz Afişinin Anatomisi” başlıklı atölyede Caz Afiş Yarışmasında ödül alan ve alamayan afişler incelenecek. Atölyeye başka illerden zoom üzerinden katılmak da mümkün olacak. Başvuru için: Sirel Ekşi, sirel.eksi@gmail.com

CAZ VE KOLAJ ATÖLYESİ

20.Yüzyılın başlarında Pablo Picasso ve George Braque gibi ressamların kullanmaya başladığı kolaj tekniğiyle resim (görsel sanatlar) ile caz müziği arasında bağlar kurulması amaçlayan Caz ve Kolaj Atölyesi’nde, kolaj tekniği denilen, kâğıt ve kumaş gibi hazır (atık) malzemelerin kesilip resim yapılan yüzeye yapıştırılması ile yaratıcı kompozisyonlar üretilmeye çalışılacak. Yürütücülüğünü Engin Çetinkaya’nın yapacağı atölye 18 Mart 2024 Pazartesi saat 14.00-16.00 ve 17.00 – 19.00 İKSEV’de.

Başvurular: aycinozyurtlu@iksev.org. 

EMBRYO CAZ ATÖLYESİ

“Efsanevi grup Embryo 1969 yılından bu yana evrim geçirmeye, nesiller boyu varlığını sürdürmeye ve sınırları aşmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından etkiler taşıyan uluslararası bir topluluk ve müzikal yaratıcılığın nadide bir cevheri.” Olarak tanımlanan Embryo’nun, İzmir Goethe Enstitüsü işbirliğiyle 19 Mart 2024 Salı günü İKSEV salonunda yapacağı atölye çalışmasına katılmak için başvuru: aycinozyurtlu@iksev.org.

ONDREJ KRAJNAK CAZ ATÖLYESİ

Avrupa cazının önemli piyanistlerinden Slovak Ondrej Krajnak, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında 20 Mart 2024 Çarşamba günü 13.00’de İKSEV Salonunda atölye çalışması yapacak. Atölye çalışmasına katılmak için başvuru: aycinozyurtlu@iksev.org.