Nermin Bezmen kimdir?

Nermin Bezmen kimdir? Nermin Bezmen'in kitapları nelerdir?

Nermin Bezmen 1954 yılında Antalya’da dünyaya gelmiştir. Ulus ve Kurt Seyit’in kızı olan Leman Hanım’ın evliliğinde doğan ikinci çocuktur. Yeşim ve Korhan isimlerinde iki kardeşi vardır. Rusya’da Çar Nikola’nın muhafız alayında görev alan Kırımlı ve Türk asıllı Rus subayı olan Kurt Seyit’in torunudur. Kurt Seyit anne tarafından dedesidir. Kurt Seyit ile baba tarafından dedesi Yüzbaşı Ali Nihat, Osmanlı Ordusu’nda birbirleriyle savaşmışlardır. Baba tarafından dedesi Ali Nihat Ruslar tarafından esir düşer ve bi kaç sene Sibirya’da kalmak zorunda kalır.

Nermin Bezmen Akademik Hayatı

Nermin Bezmen babasının görevi nedeniyle şehir şehir dolaşmak zorunda kalmıştır. Üç yıl Çanakkale’de yaşayıp, oradan da Balıkesir’e yerleşmiştir. Okula başlayacağı dönemde babasının tayini ile İstanbul’a gelerek İstanbul Maçka İlkokulu’nda öğrenim hayatına başlamıştır. Ardından lise dönemini Atatürk Kız Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise öğrenimini başarıyla tamamladıktan sonra AFS bursu ile Amerika’ya gitmiştir. Amerika’da eğitimini tamamlayıp tekrar İstanbul’a dönüş yapmıştır. Döndüğünde Sultanahmet Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu’na devam edip buradan 1974 yılında mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra 1975 yılında yanında çalıştığı iş adamı Pamir Bezmen ile hayatını birleştirmiştir. Pamir Bezmen ile olan evliliğinden Pamira Bezmen ve Cazım Bezmen adında iki çocuk sahibi olmuştur. 2009 yılında eşi Pamir Bezmen’i kaybetmiştir. 2015 yılında oyuncu Tolga Savacı ile evlenerek Amerika’nın New Jersey eyaletinde yaşamını sürdürmüştür.

Nermin Bezmen televizyon sunuculuğu, dergi yazarlığı ve halkla ilişkiler faaliyetleri yürüttü; geleneksel Türk sanatları ile ilgilendi. Kendi atölyesinde yetişkin ve çocuklara resim dersi verdi.

Edebiyata merakı ile birçok eser yazan Nermin Bezmen, okuyucuları tarafından her zaman beğeni toplamıştır. “Kurt Seyit & Shura” (1992), “Kurt Seyit & Murka” (1994), “Zihnimin Kanatları” (1995), “Mengene Göçmenleri” (1996), “Kırk Kırk Küp” (1999 – Hikaye), “Bir Gece Yolculuğu” (1999), “Sır” (2006), “Aurora’nın İncileri” (2007), “Sırça Tuzak” (2007), “Bizim Gizli Bahçemizden” (2009), “Gönderilmeyen Aşk” (2010), “Şeytanın İflası” (2011), “Hayal Takımı” (2011), “Dedem Kurt Seyit ve Ben” (2014), “Bir Duayen’in Hatırat’ı” (2002 – Derleyen: Nermin Bezmen”, “Turkuaz’a Dönüş Bilge Nadir – Nevzat’ın Anılarından Asil Nadir Gerçeği” (2002 – Anılar, Hatırat – Derleyen: Nermin Bezmen) eserlerini yazmıştır ve Türk edebiyatına katkıda bulunmuştur. “Kurt Seyit & Shura” adlı romanını Ece Yörenç senaristliğinde “Kurt Seyit ve Şura” adlı televizyon dizisine çevrilmiştir.