Başak burcunda Dolunay

24 Şubat saat 15.30 civarı, Başak burcunda Satürn ve Merkür kavuşumlu bir Dolunay yaşayacağız. Ankara’ya göre çıkardığım haritada Aslan burcunun yükseldiğini görüyoruz.

Aslan yönetmek, yönetkenlik, yaratıcılık, çocuklar, sahne sanatları ve liderler, otorite konumundaki kişilerle ilgilidir. Satürn ise sınanmak, kurallar konulması, zorlanmak, bunalmak,

yeni bir düzenin oluşması, sorumluluk almakla ilgilidir. Sağlık olarak ise kanser hastalığını çağrıştırır. Aslanın yöneticisi ve  Dolunayın parçası olan Güneş astrolojide yaşam veren bir gezegendir ve sağlıkla doğrudan ilgilidir. Balık burcundaki Güneşin Satürn’ü yaktığını görüyoruz. Yani astrolojinin iki kötücül, malefik gezegeninden biri olan bu gezegenin zaten zorlu koşullarının bu yanıklık durumuyla arttığını görüyoruz. Ayrıca Güney Ay Düğümü ile 150 derecelik açıda ki bu açıda hastalık açısıdır. Başak da sağlıkla ilişkili bir burçtur. Diğer sağlık göstergesi olan Ayında Başak burcunda olması bir sağlık temasının ortaya çıkacağını düşündürüyor. Balık burcu bağışıklık, ayaklar, ödem yapıcı hastalıkları, Başak bağırsakları temsil eder. Burada Merkür’de yanık. Merkür astrolojide ruhu öbür dünyaya taşıyan kayıkçıyı temsil eder. Dolunay zaten tamamlanma sürecidir. Dolayısıyla, ülkemizde yönetici konumunda olan kişiler, sahne sanatçıları, sanatçılar, film endüstrisinden kayıp yada hastalık haberi alabiliriz. Bu süreçte çocuklar ve gençler başta olmak üzere hepimiz salgın hastalıklara,

bağırsakların etkileneceği hastalıklara dikkat etmeliyiz.

Merkür ve Satürn’ün Balık burcunda olması aynı zamanda dini ve spiritüel konuların ve din adamları ve spiritüel kişilerin çok gündemde olacağını işaret ediyor. Bizlerde daha ilahi güce teslim olduğumuz, kendimizi akışa bıraktığımız, daha mistik ve dalgın bir zihne sahip olduğumuz bir zaman dilimi yaşayabiliriz. Sezgiler artabilir. Hassas, alıngan, fedakar davranabiliriz. Bu zamanlar, terapiye başlamak, meditasyon yapmak, dua etmek, su kenarları ve doğada olmak, zihnin değil de kalbin sesini dinlemek için ideal zamanlardır.

Venüs, Mars, Plüton ve Şans noktası stelyumu, Kova burcunda ve Jüpiterle karşıt açıda. Bu hem havacılık, uzay, teknoloji açısından büyüme getirirken, aynı zamanda bu konuların içinde olduğu mesleklerde patlamalar, yangınlar, kaza haberlerini, kadınların içinde bulunduğu bazı tehlikeli durumları, kadın cinayetleri haberleri alabileceğimizi akla getiriyor. Sabit burçlarda olan bu kare açı kalıbı deprem olasılığının da hala geçerli olduğunu unutmamamız gerektiğini gösteriyor. Kartografik haritaya baktığımızda, Bartın-Çankırı-Nevşehir-Adana- Ceyhan-Osmaniye-İskenderun-Antakya ve Kastamonu-Aksaray-Ereğli-Silifke-Kuzey Kıbrıs’ın dikkat çektiğini, Kızılırmak üzerinden Kırıkkale ve Çelikli bölgesinin etkilendiğini görüyoruz.

Haritanın tepe noktasında Astrolojide yaralı şifacı dediğimiz Kironun Kuzey Ay Düğümü ile kavuştuğunu görüyoruz. Bu kendi başımıza hareket etmenin, risk almanın, elimizi taşın altına koymanın, kendi yaralarımıza çare bulabileceğimizi gösteriyor. Ay Jüpiter’le 60 derecelik açıda. Hem hastalık hem de duygusal yaralara şifa bulma şansını da getiriyor. Aynı zamanda kadınlara olan şiddetin önlenmesine yönelik bazı çalışmalar yapılabileceğini de işaret ediyor.

Ülkemizin ve hepimizin iyiliğine vesile olsun.