Akşener İzmir’de CHP’yi eleştirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İzmir'de aday tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

31 Mart Yerel seçimleri yaklaşırken, İzmir için ilk adayını açıklayan İYİ Parti olmuştu. İzmir’de İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ümit Özlale’yi göstermişti. Özlale, seçim çalışmalarına devam ederken, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aday tanıtım toplantısı için İzmir’e geldi. İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleşen toplantıda partililer salonu doldururken Akşener’i büyük bir coşkuyla karşıladı. Akşener, “Atatürk’ün varisleri DEM’leniyor” CHP’ye göndermede bulundu.

ATATÜRK’ÜN VARİSLERİ DEM’LENİYOR
‘Ben insan olarak pek çok haksızlığı pek çok çirkinliği çoğu zaman hazmetmişimdir’ diyen Akşener, “Şahsi olarak hiçbir beklentim yok milletimize doğru işler yapacağımızı milletimizi bu tahterevalli siyasetinden kurtulacağımız iddiasıyla yola çıktık. Arkadaşlarımızın isteğiyle burdayım, zaman zaman asabileşsem de Atatürk’ümüze ve ailesine söylenen hiç bir sözü yutamadım ben. Babamın amcası Atatürk’ün arkadaşıydı. Ben Zübeyde Hanım’ın hakkında bu dönemde konuşulan bu çirkinliklerin hiç birini hazmedemedim zaman zaman şerefsiz dedim mahkemeye verildim. Ama isterdim ki Türkiye’de yer yerinden oynasın… Ama oynamadı. Kardeşlerim İzmir işgale hayır diyen şehirdir. Biz Atatürk’ü iyi anlatamadığımız için Atatürk’ün varisi olanlar Dem’leniyor bugün. Bir tarafta bu var. Bir tarafta da anasından başlayıp Atatürk’ün her bir haline iftira atanlar var ve bunu seyreden yöneticiler var. Ben seyredemem arkadaş” diye konuştu.

 

“NE O TARAF NE BU TARAF”
Akşener, “İzmir’de ceketimi assam kazanırım diyen bir anlayışa evet diyeceksiniz ya da Atatürkün torunu sayabileceğiniz onun adına gereken yapılacağına emin olduğunuz Ümit Özlale’ye oy vereceksiniz. Ve ne o tarafla ne bu tarafla olmak mecburiyetinizi ortadan kaldıracaksınız. Aynı zamanda Türkiye’de oluşan mecburiyetleri ortadan kaldıracaksınız.” dedi.

“BİRİNE GÖRE GAVUR BİRİNE GÖRE MECBUR İZMİR’SİN HADİ ORDAN”

İnşallah partinin benden istediğini ve kendimi doğru anlatabilirim diyen Akşener, “Burası İktisat Kongresi’nin yapıldığı yer. İzmir hem ilk kurşunu atan hem de ekonominin merkezi bir şehir. İzmirlilerin bunun için bir emanete sahip çıkma mecburiyeti var. O günden bu güne İzmir’in Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen insanlara kötü davrandığını gördünüz mü? göremezsiniz… Doyduğu yerde İzmir’e katkı sağlayan soran ve burada doğanların birine yanlış davrandığını gördünüz mü göremezsiniz. Birine göre gavur İzmirsin birine göre mecbur İzmirsin hadi ordan be…” diye konuştu.

“TARİH BİLMEYENLERİ SEÇMEYİN, SEÇİN ÜMİT’İ BEĞENMEZSENİZ DEĞİŞTİRİRSİNİZ”
Ümit Özlale’yi öven ifadelerde bulunan Akşener Özlale’ye kefil olduğunu belirterek şöyle konuştu:

” Ümit Özlale kazandığında laik hassasiyeti yüksek adalete liyakate inanan ve İzmirli’nin dilinden anlayan biri ben kefilim kendisine. Buna karşılık ben mübadil bir ailenin kızıyım. Tarih bilmeyenleri seçmeyin kardeşim. Zorluğu da bilmelisiniz. Zorluğu bilen bir başkan seçmelisiniz. Son söz olarak tekrar söylüyorum hiçbir şeye de mecbur değilsiniz. Siz patronsunuz. Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur seçin Ümit’i beğenmezseniz değiştirirsiniz. Diğer ilçelerin arka sokaklarına gidin İzmirli olarak kendini kabul eden belli hassasiyetleri yüksek insanlara karşı da Ümit’i seçmenizi isterim.”

ÜLKÜ DOĞAN: “İZMİR BİR KALE OLACAKSA DÜŞMANA İLK KURŞUNU SIKAN HASAN TAHSİN’İN KALESİDİR”
İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, “Hizmet görmekten mahrum kaderine terk edilmiş İzmir’in bu makus talihini birlikte değiştireceğimize inanıyorum. Bozuk iktidara hesap sorduğumuz gibi, İzmir’i kötü yönetenlere de hesap soracağız. Bir tarafta belediyenin gücünü seçim kampanyasında kullananlar, bir tarafta bozuk zihniyete de bozuk yollara da mecbur değilsin İzmir. Kokuşmuş düzene de kokan körfeze de mecbur değilsin İzmir. İzmir bir kale değildir. İzmir kale olacaksa düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’in kalesidir. İzmir bir kale olacaksa 9 Eylül’de düşmanı denize döken Mustafa Kemal’in kalesidir. Kuruluşun ve kurtuluşun kalesidir. İzmir’e İYİ Parti bir güneş gibi doğacak ve İzmir İYİ olacak. İnanıyorum ki 1 Nisan sabahında İzmir’in dağlarında çiçekler açacak” diye konuştu.