Milyonlarca insan açlıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), dünyanın en büyük yerinden edilme krizinin yaşandığı Sudan'da, 10 aydır süren iç savaş nedeniyle en az 25 milyon insanın artan açlık ve yetersiz beslenme sorunuyla mücadele ettiği uyarısında bulundu.

WFP’den yapılan yazılı açıklamada, “Sudan’da en az 25 milyon insan, yüksek oranda açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor. Şu anda ne yazık ki fonumuz bulunmuyor ve ihtiyaç sahibi insanlara gereken ölçekte ulaşma imkanımız yok.” ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen WFP Sözcüsü Annabel Symington, her hafta binlerce ailenin yerlerinden edildiğini, sınırları aşarak Çad ve Güney Sudan’a doğru geçmeye zorlandığını belirtti. 

Sudan, Güney Sudan ve Çad’da gıda ihtiyacının artmasıyla “yıkıcı açlık felaketinin yaklaştığı” uyarısında bulunan WFP’nin Doğu Afrika Bölge Direktörü Michael Dunford, “Güney Sudan veya Çad’a geçen çocuklar ve kadınlar açlık çekiyor. Dünyanın en büyük yerinden edilme krizinin açlık felaketine dönüşmemesi için Sudan’daki ailelere destek verebilmemiz gerekiyor” dedi.