Von der Leyen yeniden aday

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "İkinci dönem için aday olmak istiyorum. CDU'ya EPP seçimlerinde beni liste başı adayı gösterdiği için müteşekkirim" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ikinci dönem için yeniden aday olacağını duyurdu. BirGün’de yer alan habere göre Alman siyasetçi von der Leyen, başkent Berlin’de Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) genel merkezinde partinin yönetim kurulu toplantısına katıldıktan sonra CDU Genel Başkanı Friedrich Merz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Merz, yönetim kurulunda von der Leyen ile haziranda düzenlenecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ve seçimlerin ardından yeniden oluşması gereken AB Komisyonu Başkanlığı üzerine konuştuklarını söyledi.

CDU’nun üye olduğu Avrupa Halk Partisi’nin (EPP) tüzüğünde AP seçimleri için liste başı adayı gösterilmesinin, bu adayın daha sonra AB Komisyonu Başkanlığı’na geçmesinin öngörüldüğünü anlatan Merz, bu konudaki son kararın 6-7 Mart’ta Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenecek EPP Genel Kurulunda alınacağını belirtti.