Avukat Feyza Altun gözaltına alındı

‘Şeriata hakaret ettiği’ gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun gözaltına alındı.

Bir kullanıcıya yanıt verirken “Şeriate s..kayım” ifadelerini kullandığı için hakkında soruşturma başlatılan Feyza Altun gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Feyza Altun’un, Beykoz’daki evinde arama yapıldı. Aramanın tamamlanmasının ardından Altun gözaltına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü.

Altun sağlık kontrolünde, “Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye’de şeriat yok. Türkiye şeriatle yönetilmiyor. Hiçbir zaman da şeriatle yönetilmeyecek” dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Altun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Altun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum” dedi.