Uluslararası Rotary Barış Merkezi açıldı

Uluslararası Rotary tarafından Dünyada, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da barışı inşa etmeye önemli katkılar sunması planlanan Rotary Barış Merkezleri'nin yedincisi, İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi FutureCampus'te düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Otto ve FranWalter Rotary Barış Merkezi, öğrencilerinin geliştirdiği projelerle barış inşasından çatışma çözümüne, okuryazarlıktan su sorunlarına, sağlıktan insan haklarına kadar herkes için daha iyi bir dünyayı teşvik etmek için yola çıkıyor.

“Dünyaya Umut Olmaya devam edeceğiz”

İnsanlığa hizmet ve barışın hüküm sürdüğü bir dünyada daha mutlu bir gelecek için çalıştıklarına dikkat çeken Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren “Bahçeşehir Üniversitesi BAU FutureCampus, Otto ve FranWalter Rotary Barış Merkezi ile İstanbul’dan Dünya barışı için proje ve çözümleri destekleyecek bir programla Türkiye’de bir ilke imza atıyor olacağız” dedi. Barışı başlatacak profesyoneller yetiştireceklerini söyleyen Özeren, “Bu projede bizimle beraber yol yürüyen Bahçeşehir Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum. Dünya’ya umut olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.