KalDer İzmir Şubesi’nde bayrak değişimi

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) İzmir Şubesi’nin yeni başkanı Hakan Ünlü oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen KalDer İzmir Şubesi olağan genel kurul toplantısında yapılan seçimle Hakan Ünlü oy birliği ile derneğin yeni dönem başkanı oldu. Dr. Senem Kılıç 5 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini Hakan Ünlü’ye devretti.

Tek liste ile gidilen seçimde Hakan Ünlü başkanlığındaki yeni yönetim kurulu oy birliği ile seçildi. Genel kurulda geçmiş dönem yönetim kurulu çalışmaları oy birliği ile ibra edilirken, 2024 bütçesi de kabul edildi.

Denizli Şubesi teşekkürü

Toplantının açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar Dr. Senem Kılıç başkanlığındaki İzmir Şubesi’nin çok başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, yeni yönetiminde KalDer İzmir Şubesi’nin çok daha güzel işler yapacağına inandığını söyledi. Dr. Senem Kılıç döneminde Denizli Şubesi’nin açılmasına büyük emek harcandığını bu nedenle kendilerini kutladığını ifade eden Bayraktar, Kılıç’ı KalDer’in Merkez yönetiminde de yer almasını arzuladığını söyledi.

Kılıç: “Ekonomi bir savaş aracı haline geldi”

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç ise konuşmasına üyelere, yönetim kuruluna ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek başladı. Kılıç, görev yaptığı süre boyunca, birlikte nice başarılı etkinliklere, sempozyumlara, faaliyetlere imza atıklarını ve kuruluşlarını kalite yolculuğunda daha ileriye taşıdıklarını söyledi. Mevcut küresel düzenin yeterince adil olmamasının ve eşitsizlikleri artırmış olmasının günümüzdeki sorunların ana kaynağı olduğunun kabul edildiği bir dönemi yaşadıklarının anlatan Kılıç, “Küreselleşme sürecinden Batı ve Amerika’ya bekledikleri kazancı sağlamazken, Çin, Hindistan, Türkiye başta olmak üzere bazı ülkeler avantajlı çıktı. Dünyada güvenlik riskinin bu kadar öne çıkmasının nedenini de dünyanın eski muktedirlerinin kazançlı çıkmaması, yeni oyuncularının da yeni iktidarlarını kurma çabasına bağlıyorum. Ekonominin bir savaş aracı haline geldiği bu dönemde ülkelerin kendi öz ekonomik direncinin artırılmasında yetişmiş insan kaynağının etkisi tartışılmaz. Ülkemizdeki yetenek israfını oturup düşünmemiz gerekiyor. Eğitim yatırımlarından ortaya çıkan iş gücü değeri ve işgücünün ülkemizde değer yaratma kapasitesi ciddiyetle ela alınmalı. Ayrıca Türkiye’nin dünyadaki hızlı gelişimleri göz önüne alarak teknolojiyi yakalama ve bu konuda öncü ülkelerden olmanın güçlü devlet olmakla eş anlamlı olduğunu da kavraması gerekiyor” dedi.

Ünlü: “Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz”

Seçimlerin ardından kürsüye gelen KalDer İzmir Şubesi Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünlü, öncelikle KalDer’in bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. İzmir’in aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın ve kalite odaklı yaklaşımların benimsendiği bir merkez olarak da öne çıktığına dikkat çeken Ünlü, “Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi olarak, şehrimizin ve ülkemizin kalite standartlarını yükseltme, kurumsallaşmayı teşvik etme ve sürdürülebilir bir gelecek için çalışma misyonumuz büyük bir önem taşımaktadır. Dernek olarak hedefimiz, kalite ve mükemmellik kültürünü her alanda yaygınlaştırmak, kurumsal firmalarımızın rekabet gücünü artırarak uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizlerin desteği ve katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, İzmir’i ve Türkiye’yi kalite ve mükemmellikte dünya standartlarında bir konuma taşıma yolunda önemli adımlar atmamızı sağlamaktadır. Yönetim kurulu üyelerimiz, gönüllülerimiz, iş ortaklarımız ve değerli üyelerimiz; sizlerin katkılarıyla kalite ve mükemmellik yolculuğumuzda daha da ileriye gideceğimizden kuşkum yok” diye konuştu.

KalDer İzmir Şubesi Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri

Hakan Ünlü, Kenan Doğan, Özlem Ecemiş, M. Deniz Akdoğan, Gürhan Güven, Sibel Sinem Zorlu, Sönmez Alev, Mutlu Can Günel, Harun Ümit Eren, Funda Kuru, Murat Yeter, Selin İnanlı, Anıl Şakrak, Oğuz Özmen, Arif Kaya, Figen Akdemir, Serdar Oran, Tunç Tuncer

KalDer İzmir Şubesi Yeni Denetim Kurulu Üyeleri

Berhan Burulday, Burcu Uzun, Ahmet Özer, Çiğdem Turgut, Emre Uysal, Alper Kuzgun