‘Adaylığım gasp edildi’ diyen Yıldırım, Özel’le görüştü

Çiğli'den adaylığı iptal edilince "Alevi inancında adaylık gasp etmek yoktur" diyen Uygar Yıldırım, CHP Genel Başkanı Özel'le görüşüp video paylaştı

CHP’nin İzmir Çiğli belediye başkan adayı olarak ilan edilen ancak tepkiler üzerine “Yeniden değerlendirilecek” denerek adaylığı iptal edilen Uygar Yıldırım, CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Özgür Özel’le görüştü. 

Adaylığı geri alınınca “Adaylığım hukuksuz ve parti etiğine aykırı bir şekilde iptal edilerek Onur Emrah Yıldız denen şahsa verilmiştir” diyen Yıldırım, görüşmenin ardından Özel’le birlikte çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. 

Yıldırım’ın “Çok kırgınım, çok üzgünüm ama bu kritik seçim ortamında partimize zarar verecek davranışlarda bulunmam mümkün değil. Bu seçimde yarışacak, Atatürkçü, Devrimci, Cumhuriyetçi tüm parti arkadaşlarıma başarılar dilerim. Afiş asarak, gerekirse taş taşıyarak partime hizmet edeceğim” notuyla paylaştığı videoda Özgür Özel şunları söyledi: “Çiğli’de bir adaylık süreci vardı. Orada Çiğli’yi de Uygar’ı da hepimizi üzen süreçler yaşandı ama bugün tatlıya bağladık. Biz Uygar’ı CHP’li bir kardeşimiz olarak önemsiyoruz. Bundan sonra da beraber siyaset yapacağız. Beraber yol yürüyeceğiz. Bundan sonra bizi Uygar’la karşı karşıya değil yan yana göreceksiniz.”

Uygar Yıldırım da “Genel başkanıma söyledikleri için çok teşekkür ediyorum. Ömrümün sonuna kadar CHP’li olacağım ve genel başkanımın yanında duracağım” dedi.