Türk plastik sektörü, İzmir buluşmasına hazır

Türk Plastik ve Ambalaj sektörlerinin en önemli üretim merkezlerinden İzmir, 13-16 Şubat 2024 arasında 2’inci kez düzenlenecek Pack Fair Türkiye - Ambalajlama ve Paketleme Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Fuarın kurumsal destekçileri arasında yer alan Ege Plastik Sanayicileri Derneği’nin (EGEPLASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer, İzmir’de plastik sektörünü uluslararası arenada temsil edecek bir fuarın eksikliğini uzun yıllar boyunca hissettiklerini belirterek “Pack Fair Türkiye’nin sektörümüzün İzmir’deki en önemli buluşma noktalarından biri olacağına inanıyoruz. Özellikle Ege Bölgesi’nde sektörümüzde faaliyet gösteren firmalarımızın katılımcı ve ziyaretçi olarak fuarda bulunmalarını ve sahip çıkmalarını önemsiyor, bu yönde üyelerimizi motive ediyoruz. Fuarda derneğimizin 60 metrekarelik geniş bir standı da yer alacak. Tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımızla buluşmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi. 

HAYDİ GENÇLER FUARA

Bornova Mazhar Zorlu Plastik Endüstri Meslek Lisesi ve Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Polimer Teknolojileri programı öğrencilerinin de fuara katılımları için gerekli görüşmeleri yaptıklarını hatırlatan Gençer, lisede ve üniversitede polimer ve plastik üzerine eğitim gören tüm gençleri istihdam etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Fuar kapsamında EGEPLASDER tarafından 15 Şubat 2024 Perşembe günü saat 15.45’te B Holü Etkinlik Alanı’nda “Gıda Dostu Plastik Ambalajlar” paneli düzenlenecek.

Panelde gıda ürünlerinin raf ömürlerinin uzaması ve nefasetinin korunmasında hayati öneme sahip olan plastik ambalaj teknolojilerinde mevcut durum ele alınacak.

ALANLARINDA YETKİN KONUŞMACILAR

EGEPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı Şener Gençer’in moderasyonundaki panele, SOCAR Türkiye Rafineri Petrokimya İş Birimi Pazarlama Müdürü Dr. Mevlüt Çetinkaya, Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu Uğuz, Asil Plast Genel Müdürü ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Aslı Öztürk ile SOCAR Türkiye Rafineri Petrokimya İş Birimi İş Süreçleri ve Kalite Yönetim Sistemleri Müdürü Dr. Ömer Özkan konuşmacı olarak katılacak.