TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gökhan Zan'ı resmen aday gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Gökhan Zan’ı açıkladı.

TİP’in İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya, İstanbul Milletvekili ve TİP Sözcüsü  Sera Kadıgil, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TİP’in eski Milletvekili Barış Atay ve Gökhan Zan katıldı.

Depremin ilk günlerinde devlet kurumlarını göremediğini söyleyen Gökhan Zan ise adaylık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “6 Şubat’ta saatler 4’ü 17’yi gösterdiğinde maalesef kimimiz öldük, kimimiz yetim kaldık, kimimiz eksik kaldık, ama o gün ilk üç gün yanımızda hiç kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz? Millet vardı, halk vardı. Milletin dayanışması vardı. Ne o sabah. ne de sonraki günler boyunca maalesef yanımızda devlet kurumlarını ve belediyeleri göremedik. İlk üç gün dediğim gibi yalnız bırakıldık, terk edildik. AFAD da gelmedi. Yardım da gelmeli. Umutsuzluğa kapıldık, öfkemizi haykırdık. Ama bizim umudumuz halkımızın az önce ifade ettiğim gibi ülkenin dört bir yanında bize hemen o sabah uzattığı. Milyonlarca er oldu. O anlarda belki acıdan kıvrılıp soğuktan tutuyorduk. Ama bizi ayakta tutacak şeyin halkın dayanışması olduğunu anlamıştık.”

Şimdiye kadar hep iktidarın konuşulduğunu ancak muhalefetin de konuşulması gerektiğini belirten Zan, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorumluları arasındadır. Kendisi bu sorumluluğu kabul edip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu karar Hatay halkına danışılmadan verilmiştir. 6 Şubat’ta, deprem anmasında halk CHP’nin önüne gerçek anketi koymuştur. Bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş’a değil, Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı” diye konuştu.