ABD’de saadet zinciri ve dev insanlar

Alman Yahudilerinin lisanında (Yiddiş) altını tutamayan hırslı yaşlılara verilen isimdir alter kakers. 10 bin dolarlık seyahate tav olan ABD senatörlerinin kendi ülkelerinin bir saadet zinciri ile soyulmalarına alet olmaları bu kavramı tekrar canlandırma  ihtiyacı hissetmeme neden oldu.

Bir ahtapot gibi ABD’nin beynini sarmış bir AİPAC Yahudi lobisi var. Alter kakersleri (Biden, Hillary Clinton vb.) alıp bir İsrail’i gezme seyahatine götürüyorlar. Eh Hristiyanlığın, Museviliğin kutsal yerlerini gezmek, biraz Akdeniz havası almak, orada ülkelerinde görmedikleri (ama hak ettiklerine inandıkları!) itibarı, güler yüzü görmek  gayet de güzel bir olay.

Sonra bu senatörler ülkelerine dönüyorlar. Eğer milyarlarca dolar mertebesinde İsrail yardımı lehinde oy kullanırlarsa ne ala. O zaman birkaç milyon seçim yardımı alıyorlar. Kullanmazlarsa o yardım yok.  Yersen, istersen. Gönüllü.

İsrail’i destekle, yardımı al. Destekleme gününü gör. Artist isen film yapamaz hale geliyorsun. Gazete sahibi isen reklam yok. Yazar isen, Musevi bilim insanı İlan Pappe gibi yayıncın aniden iyi satan kitabını dağıtımdan kaldırıveriyor. Adım adım. Havuç ve sopa…

Bu saadet zincirinde ABD para basıyor, borçlanıyor ve iflas noktasına geliyor. Gene de günde milyon dolar harcayarak uçak gemilerini İsrail’e destek mesajı olarak yolluyor. Soyulan, ABD seçmeni.

ABD kendi halkına bedava sağlık hizmeti sunamazken İsrail’de sağlık halka bedava. Filistin’i işgal et ve oradaki halkı göç etmeye zorla. Ondan sonra ana akım medyada İsrail güzellemeleri dinle. Filistinlilerin oralı olmadıklarını ve oraya Yahudileri yerlerinden etmek için “Ermenistan’dan” getirildiklerini ve Müslümanların Yahudileri yok etmek istediklerini, onları Kuran’da maymun ve domuzdan olma olarak tasvir ettiklerini dinle. Alan Derschowitz gibi sistemde “başarılı” hocaları dinle. Fakat yaldızlar dökülüyor ve gerçekler ortaya çıkıyor. Eppstein’in (adasında çocuk seksi sunan hapiste sözümona “intihar” eden adam) MOSSAD bağlantısı söylentisi yaygınlaşıyor.

Ve bu keyfiliğe, soyguna ve gizli veya açık şiddete ciddi olarak isyan eden  Max Blumenthal, Jeffrey Sachs, Ilan Pappe, Norman Finkelstein gibi Musevi kültüründen olan insanlar var. Judge Napolitano, Chris Hedges, Michael Walker gibi cesur yayıncılar var.

Ben neden mi bu yaşta bu bilgilere anca vardım? İnsanların çoğunluğu gibi işimle gücümle meşgul olduğum için ve politik konulara anca bu kadar okuma dinlemeye vakit ayırabildiğim için. Gizli eller tarafından yapılan komplo planlarına genelde itibar etmeyip başarıyı çalışmakta aradığım için. Bu saadet zincirini anlayınca para konusunun ne kadar farklı anlanabileceğini de anlıyorum. Eh aptal bir türün aptal bir temsilcisi olarak başka ne yapayım? Politik komplolar genelde insanların açgözlülüğünden ortaya çıkıyor bir üst zeka ürünü olmaktan ziyade bir alt zeka ürünü ve er ve geç ortaya çıkıyorlar.

Yukarda yazdıklarım halkın umurunda mı? Değil çünkü insanlar işleri ve güçleri ile meşgul ve bu verileri algılayıp hikayeleştirecek altyapı da çoğumuzda yok. Onun için değişim zaman alacak, ancak  işin güzel yanı bilgi akımı giderek hızlanıyor.

Uğraştığım doğa bilimi sırlarını çözmek ise zaten daha ilginç. Doğa bilimlerinden politikadan daha derin gizemler var.

Dev insanlar var mı? Yok. Cesaretleri ile devleşen bazılarının ise ismini yukarda yazdım.  Ama dev akrabalarımız,  yani maymunlar olmuş ve  birkaç  yüz bin yıl veya milyon yıl öncesi yaşamışlar. Gigantopitekus blacki mesela 300 kg ağırlığında ve 3 metre boyunda imiş!