BASİFED deprem gerçeğini hiç unutmayacak

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin 1. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Geçen yıl, 6 Şubat’ta yaşadığımız ve 11 ilimizi derinden etkileyen, binlerce canımızı kaybettiğimiz depremin birinci yıl dönümünde kaybettiklerimizi bir kez daha anıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.  

Depremin yaralarını sarmak için ülke olarak seferber olduk. Gece olan depremin ardından BASİFED’in üyesi olduğu derneklerin de katılımı ile birlikte başkanlığını yaptığım İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu olarak bütün İzmir iş dünyasını sabah 08.30 da bir araya getirdik. Bu sayede deprem bölgesine aynı gün ilk yardımların gitmesini sağladık.

1-2 Şubat tarihinde yapılan 3. İzmir Kadınlar Kongresi’ne de deprem bölgesindeki tüm sivil toplum örgütlerinin başkanlarını davet ettik. Bölgenin sorunlarını birinci elden dinleme fırsatını bularak, notlarımızı aldık. Kongre’nin panel bölümünde de konunun uzmanlarından bölgedeki son durumu öğrenirken, geleceğe dönük önerilerini de dinledik. Depremin ilk günlerinde olduğu gibi bugün de hala yüreğimiz deprem bölgesi için atıyor.

Biz 6 Şubat depreminin Türkiye için bir milat olmasını istiyoruz. Devletin birinci önceliği vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Unutmayalım ki, yarınlarımızı bugünden güçlü kılmak, hepimizin elindedir.