KOSBİ İSO 14064 Belgeli ilk OSB oldu

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Entegre Yönetim Sistemi (İSO 90001-İSO 50001) ve İSO 14064-1 belgelerini alarak bu belgelere sahip Türkiye’deki ilk organize sanayi bölgesi oldu.

KOSBİ’de Delta Rising Danışmanlık aracılığıyla yapılan seminerler, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu ve KOSBİ Bölge Müdür Yardımcısı Asena Özbekoğlu liderliğinde KOSBİ birim müdürlerinin katılımıyla düzenlenerek tamamlandı.

KOSBİ Merkezinde Delta Rising Danışmanlık Genel Müdürü Nagehan Öztürk Muaf ve Teknik Koordinatör Saadet Tokel aracılığıyla 2023 yılı çalışmaların değerlendirmesi yapıldı ve son olarak ISO 14064-1 doğrulama denetimi sonucunda sertifika süreci tamamlandı. Delta Rising ve TUV Austria işbirliği ile hazırlanan “Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik“ konulu seminerde ise TÜV Austria Group Global Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Çelebi SKDM ve sürdürülebilirlik konuları ve TÜV Austria’nın genel faaliyet alanlarına dair bilgilendirme yaptı.

Zülkadiroğlu: “Katılımcılarımıza rehber olmak istiyoruz”

KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, belgelendirme noktasında yürütülen çalışmaları tamamladıklarını ve bu kapsamda farkındalık eğitimi ve katılımcıları bilgilendirme semineri de yaptıklarını vurguladı. Hedeflerinin katılımcıların bu kapsamda ihtiyaç duyacakları enerji alım noktasındaki karbon ayak izi ölçümlerine katkıda bulunmak, danışmanlık sağlamak, bilgi ve belge olarak yardımcı olmak olduğunu söyleyen Zülkadiroğlu, “Özellikle Avrupa’ya ihracat yapan firmaların önünü açmak, zorunluluklarını hatırlatmak ve güncel mevzuatları takip ederek onlara yardımcı olmak istiyoruz. KOSBİ yönetimi olarak her anlamda kendimizi geliştirerek, güncel değişim ve dönüşümlere ayak uydurarak değişen mevzuatları yakından takip ederek katılımcılarımıza yol göstermeye devam ediyoruz” dedi.

Muaf: “KOSBİ yönetimi artık daha yetkin”

Delta Rising Danışmanlık Genel Müdürü Nagehan Öztürk Muaf ise yaptığı konuşmada kurum ve kuruluşların günümüzde ve gelecekte oluşabilecek riskleri fırsatlara dönüştürebilmek için ulusal ve uluslararası iklim değişikliği politikalarını belirlemekte ve sera gazı risklerini azaltacak önlemleri yönetmekte olduklarını vurguladı. Bu kapsamda bu rapor ile KOSBİ faaliyetlerinin; iklim değişikliğine olan etkisinin hesaplanması, ISO 14064-1:2018 Standardına uygun olarak raporlanması, Karbon Yönetim Planı oluşumuna katkıda bulunulması, KOSBİ bünyesinde bulunan alt yüklenici firmaların iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlenmesi ve bilinci artırılması amacıyla hazırlandı. Söz konusu çalışma KOSBİ için GHG Protokolü tarafından hazırlanan “Sera Gazı Protokolü Kurumsal Hesaplama ve Raporlama Standartları (GHG Protocol Corporate Accounting andReportingStandard)” ve ISO 14064-1:2018 standartları temel alınarak yapıldı” dedi.