Küçükkurt hizmet bayrağını Cengiz’e bıraktı

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Hasan Küçükkurt, yapılan genel kurul ile başkanlığı Hüseyin Cengiz’e devretti.

Tepekule Kongre Merkezi’nde tek liste ile gidilen seçimde Hüseyin Cengiz, oy birliği ile İZSİAD’ın yeni başkanı oldu.

Nilhan Antitoros, Tuğba Gülcüler ve Serpil Oltulu’nun Divan Kurulu’nu yönettiği genel kurulda Hasan Küçükkurt bir veda ve teşekkür konuşması yaparak süreç boyunca kendisine destek veren tüm kurul üyelerine ve İZSİAD ailesine teşekkür etti.

Küçükkurt teşekkür etti

11 yıl boyunca büyük bir onur ve sorumlulukla yürüttüğü İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılırken, içinde derin bir hüzün ve aynı zamanda gurur duygusu taşıdığını ifade eden Hasan Küçükkurt, “Bu yolculukta bana eşlik eden her birinize en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öncelikle, bayrağı devraldığım değerli başkanımız Ayhan Baran’a ve tüm eski başkanlarımıza saygı ve minnettarlıkla selam gönderiyorum. Sizler, bu derneğin temellerini sağlamlaştırdınız ve bizlere her zaman yol gösterdiniz.Yönetim kurulumuzun değerli üyeleri, danışma kurulumuza çok özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yardımsever, dayanışmacı ve hızlı karar alan Aile

Bu süreçte, İZSİAD olarak topluma dokunduklarını, ülkenin ve kentin yaşadığı zorluklar karşısında birlikte durduklarını vurgulayan Küçükkurt, “Kentimizin ve ülkemizin yaşadığı depremler, Covid-19 pandemisi gibi zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerine uzattığımız yardım eli, bizleri sadece bir iş ağı olmaktan çıkarıp, bir dayanışma ve umut ailesi haline getirdi, iyi ki varsınız, iyi ki bu dernek çatısı altındasınız. İZSİAD toplumda yardımsever, dayanışmacı, hızlı kararlar alabilen ve hızlı hareket eden, tek yumruk olmuş bir aile olarak biliniyor. Bu Aileye katkı sağlayanan herkese teşekkürler”  

Cengiz: “İzmir için çalışacağız”

Yapılan oylama ile geçmiş dönem ibra edilirken, seçime tek liste olarak katılan Hüseyin Cengiz İZSİAD’ın yeni başkanı oldu. Oylama sonrası kürsüye gelen İZSİAD’ın yeni başkanı Hüseyin Cengiz, tüm genel kurula teşekkür etti. İzmir İZSİAD’ın yeni başkanı olarak, bu tarihi sorumluluğu üstlenmekten gurur duyduğunu ifade eden Cengiz, “Bana göstermiş olduğunuz bu teveccühe layık olmak en temel motivasyonlarımdan biri olacaktır, şüpheniz olmasın. Bayrağı devraldığım, çıtayı çok yukarıya taşıyarak kendisinden sonra gelecek her başkanın işini zorlaştırmış olan Hasan Başkanıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, İZSİAD’a yapmış olduğu olağanüstü katkıları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cengiz: “Birlikte kol kola yürüyeceğiz”

İzmir, tarih boyunca medeniyetler beşiği olarak, kültürel ve ekonomik zenginlikleriyle her zaman öncü bir rol oynadığının altını çizen Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Efes’ten Bergama’ya, antik çağlardan bu yana İzmir, ticaret ve sanayinin kalbi olmuştur. Bu muhteşem şehir, tarih boyunca Ege’nin incisi olarak anılmasının ötesinde, sanayinin, ticaretin, liman kenti olmanın getirdiği kozmopolit yaşamın da merkezi oldu. İZSİAD olarak, İzmir’in bu öncü rolünü daha da güçlendirme ve geliştirme misyonunu taşıdığımıza inanıyorum. İzmir iş dünyası olarak, bu dönüşümde aktif bir rol oynamak, kentimizi teknoloji ve yenilikçiliğin merkezi haline getirmek bizim için sadece bir hedef değil, aynı zamanda bir zorunluluk. Buradan belirtmek isterim ki, İZSİAD bu dönüşümün de öncüsü olacak ve İzmir’i, teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin kalbi yapmak için çalışacak. Nazım’ın ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…’ diyerek tek dizeye sığdırdığı ‘bireysel özgünlüğü kaybetmeden birlikteliği yücelten’ anlayışın aydınlattığı yolda, İZSİAD olarak hep birlikte kol kola yürümeye devam edeceğiz”

Dilek temennilerden sonra tamamlanan genel kurul sonrası yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Cengiz, Ahmet Dönmezler, Ali Kara, Ali Talak, Alparslan Kurtmen, Başak Çayır Canatan, Emel Yıldız, Esra Koç, Sirhan Özen, Mehmet Selim Tan, Metin Sancak, Mukaddes Çelik, Özkan Mucuk, Salih Baz, Semiha Güneş, Sevgi Karahan, Tolga Yapıcı ve Şebnem Korkut.