İzmir’de büyük değişim

CHP Parti Meclisi (PM) İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, büyükşehir belediye başkan adayı olurken, ilçelerde büyük değişime gidildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Amiral Gemimiz” dediği İzmir’de partili olan 24 ilçe belediyesinden Selçuk, Dikili, Seferihisar dışındaki tüm ilçe belediye başkanlıklarına yeni isimler aday gösterildi. Geçmişte milli takım teknik direktörlüğü yapan Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli Çeşme’den aday gösterildi. İzmir’in ilçelerinde dokuz kadın belediye başkanlığı için yarışacak.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bazı MYK üyeleri ile birlikte, İzmir ve ilçelerinde aday belirlemek için yaklaşık 3,5 saat süren MYK toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Adayı olarak PM’ye sunulması kararlaştırıldı.

PM’de Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kesinleşirken, 2018’de İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olan iş kadını Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Karşıyaka belediye başkan adayı oldu. 24 mevcut belediye başkanından yalnızca 3’ü yeniden aday gösterildi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ismi büyükşehir için geçen Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetiştin, yerini koruyan isimler oldu.

Çiğli’de, Malatyalılar Derneği Başkanı Uygar Yıldırım aday gösterilirken 2011’de AKP’den milletvekili aday adayı olan Tanju Çelik, Bergama belediye başkanlığına aday gösterildi.

Özel: Değişim nerede diyenler İzmir’e baksın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Değişim nerede diyenler İzmir’e baksınlar” dedi. Özel, “İzmir ve ilçelerindeki belediye başkan adaylarımızın yaş ortalaması 62’ydi, 46’ya indi. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 9 ilçede kadın adayımız var, bunu da çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı. İzmir listesi için 15 gün çalıştığını ifade eden CHP Genel Başkanı, Pek çok dengeyi gözettik; kadın, yaş, liyakat gibi… Onun dışında Ağrılı, Elazığlı, Konyalı, Tuncelili, Ereğlili başkanlar var. Önümüzdeki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi için kadın aday arayışı olursa 9 kadın var” diye konuştu.

İzmir’in belediye başkan adayları şöyle:

Aliağa: Çağatay Güç

Balçova: Onur Yiğit

Bayındır: Davut Sakarsu

Bayraklı: İrfan Önal

Bergama: Tanju Çelik

Beydağ: Şakir Başaran

Bornova: Ömer Eşki

Buca: Görkem Duman

Çeşme: Lal Denizli

Çiğli: Uygar Yıldırım

Dikili: Adil Kırgöz

Foça: Saniye Bora Fıçı

Gaziemir: Ünal Işık

Güzelbahçe: Mustafa Günay

Karabağlar: Emine Helil İnay Kınay

Karaburun: Nurşen Balcı

Karşıyaka: Behice Yıldız İşçimenler

Kemalpaşa: Mehmet Türkmen

Kınık: Sema Bodur

Kiraz: Nasuh Coşkun

Konak: Nilüfer Çınaraltı Mutlu

Menderes: İlkay Çiçek

Menemen: Deniz Karakurt

Narlıdere: Erman Uzun

Ödemiş: Mustafa Turan

Seferihisar: İsmail Yetişkin

Selçuk: Filiz Ceritoğlu

Tire: Hayati Okuroğlu

Torbalı: Övünç Demir

Urla: Selçuk Balkan