Alaattin Yüksel’den birlik ve beraberliğe çağrı

İzmirlilerin 31 Mart günü demokrasi aşkıyla tek adam rejimine bir kez daha ‘Dur’ diyeceğini ve CHP’nin aldığı oy oranında rekor kıracağını bildiren Alaattin Yüksel, “Seçmen ile birlikte CHP örgütüne de çağrı yapıyorum. Hedefimiz Büyükşehir ile birlikte kentimizin 30 ilçesinde de sosyal belediyeciliğin kazanmasıdır” dedi.

“80 darbesi sonrası değişen Siyasi Partiler ve Seçim Yasalarının değiştirilmesiyle demokrasi giderek değersizleştirildi. Doğal olarak bundan en çok siyasi partiler etkilendi. Partimiz CHP’nin demokratik yapısı da bozuldu. Her kurultayda parti içi demokrasi vaadiyle seçilen tüm yöneticiler anti demokratik gücün dayanılmaz hafifliğine kapılarak partiyi daha da merkeziyetçi, otokratik bir yapıya dönüştürdüler” diyen Alaattin Yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü; “Parti içi demokrasinin işlemediği bir süreçte aday belirlemelerinin sağlıklı sonuçlar vermesi beklenemez. Bugün yurtseverlik temelinde siyaset yapan yoldaşların ilk görevi seçim sonrası yapılacak tüzük kurultayında partiyi tüm demokrasi kurallarının kesintisiz işlediği ve geri dönüşümsüz bir yapıya kavuşturmaktır.”

 

“İzmir’i çağdışı anlayışa teslim edemeyiz”

Parti üyelerinin söz ve karar sahibi olmadığı 2024 Mart yerel  seçimleri için aday belirleme sonuçlarının herkesi memnun etmesinin beklenmemesi gerektiğini bildiren Yüksel; “Ancak, şimdi toparlanma zamanıdır. Güzel şehrimizi çağdışı anlayışa teslim edemeyiz. Tüm gücümüzle çalışarak en iyi sonucu alma çabalarına elimizden gelen katkıyı yapmalıyız. Vizyonumuz; “Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmaktır.” Misyonumuz; “Atamızın kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ni tam demokratik bir yapıya kavuşturmaktır.” Yurtseverlik temelinde siyaset yapan temiz, inançlı yoldaşların mücadelesinin başarıya ulaşacağına olan inancım tamdır” dedi.