Üretici dev markalarla buluştu, Adıyaman’a GÜNEŞ doğdu

Büyük depremin yaralarını sarmak için üretimi öne çıkarmak, desteklemek gerektiğini konusunda uzlaşıldı Güvenilir Ürün Zirvesi’nde… İlk adım Kahramanmaraş’ta atıldı. Amaç depremde sarsılan üreticileri yeniden satış kanalları ile buluşturmaktı.

Çok başarılı oldu… İkincisi etkinlik Adıyaman’da yapıldı. Güvenilir Ürün Platformu tarafından koordine edilen buluşmaya öncelikle Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TBMM Tarım Komisyonu, Sosyal Zincir, Gıda Perakendecileri Derneği tam destek verdi.

Ev sahipliğini ise Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) yaptı etkinliğin… Ama etkinliğe en önemli destek Türkiye’de hazır giyim sektörüne damgasını vurmuş Adıyaman’ın markalaşmış en önemli ismi Kemalettin Güneş’ten geldi.

İHKİB’te yıllarca başarılı projelere imza atan Türkiye’nin yerli ilk mayo markalarından biri olan Sunset’i Adıyaman’da üreten Kemalettin Güneş etkinliğe kolaylaştırıcı olarak destek verdi.

Güvenilir Ürün Platformu ile Adıyaman Ticaret Sanayi Odası’nı buluşturdu. Ortaya muhteşem bir etkinlik çıktı.

1979 yılında küçük bir atölyede tekstil üretimi ile başlayan şimdilerde çok önemli ataklara hazırlanan Kemalettin Güneş Adıyaman’a yine önemli bir destek verdi ve onlarca üretici ile dünya markalarının buluşmasını sağladı.

Bu önemli çalışmaya iki başkanın büyük emiği geçti… ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu bu çalışma ile bakın neler söylüyor:

“6 Şubat’ta ülkemiz büyük bir yıkıma uğradı. Bu yıkımdan nasibini alan iller arasında da Adıyaman vardı. Yaklaşık bir yıldır tekrardan ayağa kalkmanın mücadelesi içerisindeyiz. Bugünde o mücadelenin en önemli günlerinden birindeyiz. Bugün aramızda çok kıymetli misafirlerimiz var. Hepsi birbirinden değerli kurumların başındalar. Adıyaman’a ne yapabiliriz konuşmak için buradalar. Duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün onlara destek olmak için hem zincir marketlerimizin hem e-ticaret platformlarımızın çok ciddi kurumlarımızın inşallah stantlarında sanal mağazalarında Adıyaman’ın ürünlerini görmek için buradayız. Biz Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün misafirlerimize iletişim bilgilerimizi vereceğiz. Her konuda bizler sizin emrinizdeyiz. Sizler nasıl bugün en kötü günümüzde yanımızdaysanız Adıyamanlı hiçbir zaman kendisine yapılan iyiliği unutmaz. Bizler her zaman sizin yanınızda olmaya çalışacağız.”

Bir diğer önemli isim ise ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket… Bakın o neler söylüyor:

 “Bildiğiniz üzere 6 Şubat depreminde çok sıkıntılı günler geçirdik. Bu coğrafyada üretmek çok zor satmak daha da zor. Burada üreten ve zatan bir araya geldi. Bu çok önemli bir destek.”

Peki bu önemli buluşmaya kimler destek verdi… Yani bölgedeki üreticinin ürünlerini almak için kimler geldi. İşte o markalar:

– Migros, CarrefourSA, BİM, A101, Onur Marketler, Trendyol, Hepsiburada, ShopSA, Getir, Oğuz Holding, Em Group, Muratbey, Ahsaf Gıda, Arnica,  İş Bankası, TUROB, BEE’O Propolis…

 

Bu arada gelen isimler üreticilerle tek tek ilgilendi. Bazılarının zaten bölgeye destek vermek için uzun süredir çalıştıkları biliniyor.

Trendyol bu kuruluşların başında geliyor. Özkan Çokaygil Trendyol adına bölgede çok önemli projeler imza atmış ve atmaya devam ediyor. Hatta bölgeden Azerbaycan’a ihracat önünün açılmasını bile sağlamış.

Mert Gürsel (Getir Satınalma Direktörü) Kahramanmaraş’ta çok önemli adımlar attı. Benzer çalışmayı Adıyaman’da da yaptı. Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Biçer deprem bölgesine yönelik yeni fikirleri hayata geçirmek noktasında önemli projeleri gündeme getirdi.

Ziya Cihan TUROB adına önemli sözler verdi. Ondan bölgede otel yapılması istendi.

Hepsiburada bölgeye çok ilgi gösteren kuruluşların başında geliyor. Kurum adına katılan Kıdemli Kurumsal İlişkiler Müdürü Ömer Ertüm hem üreticilerle hem de sivil kuruluşlarla temas etti.

Muratbey’den Gülnur Uluğ ve Oğuz Gıda’dan Enes Örer notlar aldılar, görüşmeler yaptılar ve buluşmaların devam etmesi gerektiğinin altını çizdiler. Katılımcılar arasında yer alan ve büyük ilgi gören İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Özer “Abdulgani Bereket ve Mehmet Torunoğlu başkanların mesajlarını aldığını” söylemesi alkışlarla karşılandı.

Başka illerde de yapılacak

Buluşmaya Tarım ve Orman Bakanlığı adına Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik katılmıştı. Bakanlığı desteklerini anlattı ve diğer illerde yapılacak etkinliklere de destek vereceklerini söyledi. Sonrasında Gaziantep’ten çok güzel bir haber geldi. SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu söyle bir etkinliğin Gaziantep’te yapılması halinde tam destek vermeye hazır olduklarını iletti.

Konukoğlu odalarla, yerel yönetimlerle Gaziantep’te böyle bir etkinliğe tam destek geleceğini söyledi.

Şimdi “Üreten Yöre Üreten Türkiye” toplantıları için Hatay, Gaziantep ve Malatya çalışmalar başladı. Herkesin desteği bekleniyor.