Celine Dion’dan belgesel geliyor

Ünlü şarkıcı Celine Dion yeni belgeselinde, 2022 yılında yakalandığı "katı kişi sendromu" hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Celine Dion, Aralık 2022’de nadir görülen nörolojik hastalık “katı kişi sendromu”na yakalandığını öğrenmişti. Dion‘un omuriliğini ve beynini etkileyen hastalıkla geçirdiği bir yılı kapsayan “I Am: Céline Dion” isimli yeni belgesel filmi için hazırlıklar başladı.

Dion belgesel hakkında yaptığı açıklamada, “Bu son birkaç yıl benim için büyük bir zorluktu. Durumumu keşfetmekten onunla nasıl yaşayacağımı ve onu nasıl yöneteceğimi öğrenmeye kadar süren bir yolculuk… Ancak bunun beni tanımlamasına izin vermedim. Performans kariyerime devam etme yolum devam ederken, hayranlarımı görmeyi ne kadar özlediğimi fark ettim. Bu yokluk sırasında, bu tanıyı paylaşan diğer kişilere yardımcı olmak için hayatımın bu bölümünü belgelemeye karar verdim” dedi.

Belgeselin az bilinen rahatsızlık hakkında farkındalık yaratacağını umduğunu da sözlerine ekledi. Dion, Aralık 2022’de hayranlarına bir Instagram videosunda katı kişi sendromuyla uğraştığını söyleyerek spazmların “günlük hayatının her yönünü etkilediğini” belirtmişti.