Sektörün devleri HORECA’da

GL Platform tarafından düzenlenen Horeca Fair, bu yıl 400 firma ile 18 bini aşkın ziyaretçiyi buluşturacak. Yurtdışından 250 profesyonel satın almacı da fuarda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuar İzmir'de 13-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Horeca Fair aynı zamanda ünlü şeflerin çıkarmasına da sahne olacak.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, HORECA Fair ile birlikte her biri diğerini destekleyen 4 sektörü aynı anda buluşturacaklarını belirtti. Bu yıl HORECA  Fair ile birlikte Uluslararası Ev Dışı Tüketim Ürünleri Fuarı (HORECA EDT) ile Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı da (Food Fair Türkiye), kapılarını aynı gün açacak.

Sektörün ihtiyaç duyduğu 6 bine yakın farklı ürün kalemi, yine sektörün ayağına getirdiklerini söyleyen Ceylan “Üstelik bunu turizm sezonu başlamadan yaparak otelden restoranlara, ambalaj sektöründen gıda ürünlerine kadar farklı sektörlerin aynı anda aynı merkezden ihtiyaçlarını temin etmelerinin yolunu açtık” dedi. Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Afrika ile Balkan ülkeleri, İtalya, İspanya, Amerika, Yunanistan, Azerbaycan, Irak, Fas, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya başta olmak üzere 20 ülkeden alım heyetleri çalışması yapıldığını belirten Ceylan “4 fuar hem sektöre hem de kent ekonomisine dolaylı katkı sağlayacak. Sektörün sezon öncesinde tüm hazırlıklarını yapabilmelerine imkan tanıyacak” diye konuştu.

Michelin Yıldızlı Şefler

Horeca Fair, sektörün buluşma noktası olduğu gibi sektörün tüm konularının masaya yatırılacağı bir platform görevini de üstlenecek. Fuarın ilk günü Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde İzmir’in gastronomi turizmi masaya yatırılacak. Michelin yıldızlı şefler Osman Sezener ve Osman Serdaroğlu tecrübelerini paylaşacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise gastronomi turizminde gelecek vizyonu değerlendirecek. Dünyanın en eski gastronomi kulubü olarak bilinen Chaîne de Rôtisseurs’un İzmir Başkanı ve iş insanı Bülent Akgerman’ın moderatörlüğünde üzümün gastro yolcuğu “Ege Bağ Yolları” söyleşisi gerçekleşecek. Prof. Dr. Ersin Doğaner, Serpil Erdurak ve Prof. Dr. Hürriyet Yılmaz, bağ yollarının bölgesel turizmdeki önemini anlatacak.

Çikolata aşkına

Fuarın ikinci günü ile Sevgililer Günü coşkusuyla geçecek. Mutfak yazarı Elif Tapan, birbirinden lezzetli çikolata tariflerini anlatacağı sunumuyla sevgililere unutulmayacak hediyelerin sırrını verecek. İZTARIM Genel Müdürü Murat Onkardeşler, Yaşar Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Slow Food Mahal ve Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç ise gastronomide sürdürülebilirliği konuşacak. Köy Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer ise slow food sunumu gerçekleştirecek.

Dolu dolu geçecek fuarın üçüncü günü, Gourmand Ödüllü şampiyon, Anneden Kızını kitabının yazarı Berna Kumaş Sipahi söyleşisi ile başlayacak. Şef Ekin Can Kün ve Duygu Özerson Elekdar, ormandan gelen Michelin yıldızının hikayesini paylaşacak. Endüstriyel yemek sektörü de fuara çıkarma yapacak. Catering Dergisi Yayın Yönetmeni Dursun Arık yönetiminde Rouzban Gergeri, Engin Güner, Rıza Akkaya endüsriyel mutfaklarda menü planlamasından sunum ekipmanlarına, gıda ile temas eden maddeler hakkında mevzuattaki bilgilere kadar tüm noktaları sektörle paylaşacak. Dördüncü gün ise İzmir Kültür Müdürü Nihal Kadıoğlu Çevik ile İzmir’in Gourmand ödüllü şampiyonu Ahmet Uhri ve Betül Öztürk, Ege otlarını anlatacak.