Ünlü oyuncu kasıtsız adam öldürmek ile suçlandı

Ünlü oyuncu Alec Baldwin’e ‘kasıtsız öldürme’ suçlaması yöneltildi. Baldwin’in suçlandığı ABD eyaletinde mahkeme, 5 yıla kadar hapis cezası verebiliyor.

Rust isimli filmin çekimleri sırasında ABD’li oyuncu Alec Baldwin’in görüntü yönetmenini öldürmesiyle davada yeni bir gelişme yaşandı. Davaya giren raporun ardından ünlü aktöre ‘kasıtsız adam öldürme’ suçlaması yöneltildi.

Hem başrolünde oynadığı hem de yapımcısı olduğu Rust filminin Ekim 2021’deki çekimleri sırasında, kuru sıkı olduğunu düşündüğü tabancayla ateş eden aktör Alec Baldwin, 42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne sebep oldu. Yönetmen Joel Souza da olayda yaralandı ancak hayatta kaldı. Baldwin olay sonrasında şoka girerken, silahın dolu olduğunu bilmediğini söyledi ve silahtan sorumlu kişilere dikkati çekti. Ünlü oyuncu suçlamaları reddetti ve tetiği çekmediğini savundu. 2023 yılının nisan ayında davanın görülmesinden kısa bir süre önce Baldwin’e yöneltilen ‘kasıtsız öldürme suçlaması’ düşürüldü.

Ancak daha sonra savcıların talebiyle olayda kullanılan silahla ilgili daha fazla adli tıp testi gerçekleştirdi. Dosyaya giren adli tıp raporunda Baldwin’in elindeki Colt.45 silahının sadece tetiğin çekilmesi durumunda ateşlenebileceği belirtildi.

Bu gelişmenin ardından Alec Baldwin’e yeni bir suçlama yöneltildiği açıkladı.

Görüntü yönetmeninin öldürüldüğü New Mexico eyaletinde mahkeme jürisi,  Baldwin’i ‘kasıtsız adam öldürme’ ile suçladı.