Vatandaşın kıymeti 27 bin 300 TL

Millet adına karar veren T.C mahkemesi, İstanbul’un Fatih ilçesinde motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı vermiş.

Akabinde, «kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı!» göz önünde bulundurularak Mahmud’un hapis cezası adli para cezasına çevrilmiş.

Motokurye Yunus’un can bedeline, millet adına 27 bin 300 lira değer biçilmiş!

Adliye önünde açıklama yapan Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki, “Bir motokuryenin canı 27 bin TL olamaz! 27 bin TL para cezasına hükmedildi ve cumhurbaşkanının oğlunun ehliyetine 6 ay el konuldu. Ne oldu şimdi? Adalet mi oldu?” diye konuştu.

Ah arkadaşım, Mesut Çeki. Sen bilmez misin ki,Adalet gelin olup bu ülkeyi çoktan terk etti.

Yoksa biliyorsun, Motokurye Yunus henüz 38 yaşındaydı.

O özel eğitime muhtaç çocuğuna, eşine, gıda ve kira giderine yetişebilmek için sabahın köründen akşamın karanlığına, kendi motor üstünde, can koltuğun altında çalışan değerli bir insanın canına parayla değer biçer miydi?

Kararın çıkmasından önce Göçer’in babasının avukatının şikayetçi olduğunu söyleyen Çeki, “Aileden biri failin ceza almasını istedi. Bunun üzerine karar taksirle adam öldürmekten 3 yıl hapis cezası şeklinde verildi. Bu karar ise çeşitli indirimlerle 2 yıla indirildi” dedi. ” Ve sonunda ne oluyor? Bir kişi benim ölümümden yüzde 75 sorumlu olacak ama 27 bin lira ile kurtulacak. Hapse bir gün bile girmeyecek. Yani bu adalet değil sanırım. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum…”

Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası Başkanı Kubilay Çelik ise adliye önünde şunları söyledi: “Bu ülkede bir insanın ölümünün bedeli 27 bin liraymış. Biz bunu öğrendik bugün. Bu münferit, tekil bir olay değildir. Sadece Yunus Emre Göçer arkadaşımız için burada değiliz. Öldürülen, adalet mücadelesi bekleyen tüm motokuryeler için buradayız. Bütün motokuryeler için adalet mücadelesini yürütmeye elimizden geldiğince devam edeceğiz.”

Ne olmuştu diye geriye bakarsak, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım’da İstanbul’daki Aksaray Kennedy Caddesi’nde trafikte seyir halindeyken Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete arkadan çarpmış, yaralı olarak hastaneye kaldırılan Göçer 6 Aralık’ta hayatını kaybetmişti.

Motokurye Yunus henüz 38 yaşındaydı…

Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer 13-15 Aralık’ta alınan ifadesinde “ihmali olan herkesten şikayetçiyim diyordu…Ben bir Türk vatandaşıyım. Adalet istiyorum” diyordu. Aradan geçen zamanda ne olduysa oldu, 20 Aralık’taki ifadesinde “Bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını” beyan ettiğini öğrendik.

15 Aralıktaki yazımda da yazmıştım. Tekrar hatırlatayım; 

Kurye Yunus’un ölümüne sebep olan BMW sürücüsü Somali Cumhurbaşkanının oğlu!Hâkim bile kararında “kişiliğinin önemi, sosyal ve ekonomik durumunu” göz önüne aldığını söylememişmi!

O bir beyzade.

Ölen ise değeri 27 bin 300 lira olan T.C vatandaşıbir garip Yunus!

​Bu ülkenin adalet terazisini tutan güçlü el nerede?