Armağan Çağlayan sağlık durumunu açıkladı

2022'nin son aylarında akciğer kanserine yakalandığını açıklayan ünlü sunucu Armağan Çağlayan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ünlü televizyoncu Armağan Çağlayan, 21 Kasım 2022’de sosyal medya üzerinden sevenlerini üzen bir haber vermişti. Çağlayan, “Yakın zamanda yaptırdığım yıllık sağlık taramasında akciğerimde bir kitle tespit edildi ve yapılan tetkikler sonucunda bugün kitlenin yüksek ihtimalle kanserli olduğu ortaya çıktı. Çalışmak benim için her zaman olduğu gibi, şimdi de hayatla bağımı sağlayan en önemli motivasyon kaynağı. Bu yüzden o zorunlu arayı fazla uzatmadan işimin başına döneceğim” demişti. Çağlayan’ın lenflerinden parça alınıp biyopsiye yollanmıştı.

Hastalığın lenflerine bulaşmadığı müjdesini veren sunucu, 30 Kasım’da ameliyat olmuş, operasyon sonrası Instagram hesabından son durumuyla ilgili bir açıklamada bulunmuştu: “4.5 saat süren bir operasyon geçirdim. Yoğun bakımdan odama geldim. Ameliyat sırasında yapılan Frozen Patoloji sonucunda kitle kanser çıktı. Fakat şanslıyım ki, doktorlarım peşimi bırakmadılar ve çok erken evrede yakaladılar hastalığımı. Ben çalışmayı hiç bırakmayacağım, biraz dinlendikten sonra ‘Size Anlatacaklarım Var’ turnesiyle, Gebze, Bartın, Zonguldak, İstanbul ve Ankara’da olacağım. Dualarınız ve iyi dileklerinize minnettarım. Herkese sevgiler saygılar.”

Haber Global’in aktardığına göre; Nişantaşı’nda ayaküstü soruları yanıtlayan ünlü sunucu, yerleştiği Ayvalık’tan üç ayda bir yaptırdığı kontrolleri için İstanbul’a geldiğini anlattı. Sanıldığı gibi Küba’da kanser tedavisi görmediğini, insanların kendisine sosyal medyadan yazarak bu konuda yardım istediğini söyleyen Armağan Çağlayan şöyle konuştu:

“Küba’ya bu hastalık teşhis konmadan önce turistik olarak gidecektim. Sonra ameliyat oldu, hastalık çıktı. Küba’ya da turistik amaçlı gittim ama gitmeden önce böyle bir şey olunca ‘Ne yaparım orada?’ diye yolladık evrakları. Sonra ‘Siz iyisiniz. Sizin için Küba’da yapacak bir şey yok’ diyerek bana döndüler.”