Sagiv Jehezkel gözaltına alındı

Antalyaspor'un İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor'a attığı gol sonrası Hamas'ın ülkesine yaptığı saldırıyı hatırlatması üzerine önce kadro dışı bırakıldı ardından gece saatlerinde Türkiye'den ayrılmaya hazırlanırken gözaltına alındı.

Antalyaspor Kulübü, Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada takımının tek golünü kaydettikten sonra gol sevinci nedeniyle tepki çeken Sagiv Jehezkel’in kadro dışı kaldığını açıkladı. 

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında gece saatlerinde Türkiye’den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve Emniyete götürülen İsrailli futbolcunun ifadesine başvurulacak.

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel’in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel’in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini söyledi.