Özgür Sahne’den 31. yılda iki yeni oyun

Özgür Sahne, tiyatro ile dolu dolu geçen 31. Yılını iki yeni oyunuyla taçlandırıyor. Özgür Sahne, “Çıkmaz Sokak” ve “Yerma” oyunlarıyla Ankaralı izleyiciler ile buluşuyor.

Değerli tiyatro oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun yazdığı ve Turgay Ön’ün yönettiği “Çıkmaz Sokak” oyununda Ali Okyar, Şükriye Şermin Şekeroğlu ve Berra Nur Küfrevi rol alıyor.

Özgür Sahne’nin kurucusu ve genel sanat yönetmeni olan Turgay Ön, 31’inci yılda olma gururlarını şöyle ifade ediyor:

“1992 yılında kurulan ve Ankara’da 31 yıldır amatör ruhla perde açan Özgür Sahne, aynı ruh ve heyecanla devam ediyor. Onlarca sanat emekçisinin yetişmesini sağlayan Özgür Sahne 30’uncu yılını yine iki farklı oyunla kutluyor.”

 

Özgür Sahne’nin diğer oyunu “Yerma” ise Federico Garcia Lorca’nın. “Yerma” oyununda başrolde Öznur Küçükören ve Turgay Ön yer alıyor.

Saynelenen her iki oyunda da tiyatronun emektarı Celalettin Aksoy ışık-teknik koltuğunda, İbrahim Yıldız ise sahne amiri olarak görev yapıyor..

Başkent Ankara’da sahnelenen oyunları izlemek isteyenler, 20 Ocak Cumartesi günü Bambu Sahnede Çıkmaz Sokak oyunu için saat 20.00’de, Yerma oyununu için ise 17 ve 31 Ocak’ta saat 20.00’de Düşkapanı Sanat Merkezi’nde yerlerini alabilirler.