12 Temmuz 2021 Burç Yorumları

Anlayabiliyorum

Yaşamına yeni şeyler katmaya karar verdiğin zaman… Yakın çevrenden hemen itirazlar yükselir öyle değil mi? “ Aman ne işin var?” Doğru karar verdiğine emin misin?” “ Çok zor olabilir, altından nasıl kalkacaksın?” Sorular uzar gider… Sen tıka kulağını tüm olumsuz bildirimlere… Yüreğinin sesini dinle bir tek… O sana doğruyu anlatacaktır…

Bugün… İletişim gezegeni Merkür yeni bir yolculuğa başlıyor Yengeç Burcu’na girerek. 28 Temmuz’a kadar… İfadelerimizde, düşüncelerimizde, sözlerimizde duygusal esintiler hakim olabilir. Alıngan, kırılgan olabilir, empatiyi öğrenebiliriz.

Gökyüzü çok şey anlatır. Onu “ hâl” diline çevirmekse senin gayretine bağlı.

Sevgiyle…

BurcuN.

Koç ve Yükselen Koç

Savunma mekanizmaların her zamankinden daha güçlü bu aralar. Hoşuna gitmeyen ya da yüzleşmekten korktuğun konular karşısında duvarların hazır. Ya inkâr ediyorsun yahut bastırıyorsun. Savunma mekanizmalarını en çok nerede kullanıyorsun hiç düşündün mü? Ailende, evinde olabilir mi? Merkür bu yolculuğunda sana savunma mekanizmalarınla ilgili yeni bilgiler sunabilir.

Boğa ve Yükselen Boğa

 İki önemli gücü birleştirmeye ne dersin? Bilgi ve hayal… İkisini harmanlarsan birlikte arzu ettiğin güce ulaşabilirsin. Merkür, bu yolculuğunda sana bunları öğretmeye geliyor. Aynı zamanda bu süreçte duygusal kırgınlıklarının farkına varabilir, iletişimde empatinin önemini kavrayabilirsin. Cümlelerinde duygusal ifadelere yer verebilir, gereksiz alınganlık ve kapris yapabilirsin.

İkizler ve Yükselen İkizler

 Kulağına bir ses mi geldi? Alışverişe mi çık diyor içindeki ses? Uzun zamandır yaklaşık bir haftadır alamadığın şeyler mi var? Ah ne olacak senin bu müsrif hallerin? Tasarruf etmeyi, biriktirmeyi ne zaman öğreneceksin? Merkür, bu yolculuğunda “ maddi kaynakları”nla ilgili öğrenmen gerekenleri sıralıyor. Kazançlarını biriktirmeyi öğrenebilirsin, isteklerinin yerine sadece ihtiyacın olan şeyleri alabilmen konularında Merkür yüreklendiriyor seni. Ama gerisi sana kalmış

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Konuşuyoruz her daim üzerinde. Önce sen düzeleceksin ki diğerleri düzelsin. Kendini düşünmek demek bencil olmak demek değildir ki. Bilakis bencilliğinin de farkına varabilirsin kendini düşünerek. Merkür, bu yolculukta sana duygularından ziyade mantığınla hareket etmenin önemini anlatıyor. Kilo verememenin nedenleri de duyguların olabilir mi?

Aslan ve Yükselen Aslan

 Su iyileştirir biliyorsun. Suyun şifa gücü var, farkındasın. Su ne zaman iyileştirir? Kendi iyileşirse. Bulanık sudan şifa gelmez öyle değil mi? Sen de Merkür’ün bu yolculuğunda zihninin bulanık sularını temizlemek istemez misin? Bilinçaltında. Alıngan yanlarını, endişeli düşünce kırıntılarını, duygusal şantajlarını öğrenip kurtulma yollarını araştırabilirsin.

Başak ve Yükselen Başak

Arkadaşlarınla fikir alışverişlerine ne dersin? Belki de onların fikirlerini almak sana yeni açılımlar getirebilir. Sen de bir ilke imza atabilirsin böylece. Başkalarını dinleyerek Merkür bu yolculuğunda, arkadaşlarınla birlikte aynı ortak aman duygusuyla hareket etmeni sağlayabilir. Arkadaşlarının sorunlarına çözüm sunabilir, onların dert ortağı olabilirsin. Duygusal çıkmazları konusunda fikirlerinle onlara destek olabilirsin.

Terazi ve Yükselen Terazi

Sen böylesin. Konu iş yaşamın olduğunda kendini öne atmaktan çekiniyorsun. Kendini geri plana atıyorsun. Belki Merkür bu yolculuğu iyi gelir sana. Artıları ve eskilleri üzerine düşünebilirsin kariyer hayatın hakkında. Karar alırken duygusal davranabilirsin. Yaptığın işle aranda aidiyet duygusu kurabilirsin.

Akrep ve Yükselen Akrep

Varsın herkes seni yanlış tanısın sen kendini bildikten sonra. Mesela su nasıl can veriyor öyle değil mi sana? Yeniden doğuyorsun suyla bir araya gelince. Merkür, bu yolculuğunda sana yine sudan hazineler sunuyor. Belki de sen denizin altındaki hazineleri bulabilirsin. En iyi hazine bulma yöntemi “ bilgi”dir. Sahi, yeniden öğrenci olmaya ne dersin?

Yay ve Yükselen Yay

 Aldım, verdim, ben seni yendim. Ne çok söylerdin çocuk oyunlarında öyle değil mi? O zamanlar bir hesabı yoktu hayatın. Peki şimdi? En azından banka hesapların var. Eğer “ risk iştahını” azaltmazsan sıkıntı yaratabilir hesabın. Merkür, bu yolculuğunda sana finansal anlamda duygusal kararlar alabileceğini de söyleyebilir, piyasa şartlarının kırılganlığına da anlatabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Karşı pencere. Ne kadar uzak görünse de sana, cama yansıyor gölgelerin. Gölgen neyi anlatıyor sana? Naif yanlarını, duygusal iniş çıkışlarını, aidiyet duygunu, aile olmanın önemini. Bunları biliyorsun peki üzerinde düşünmek ister misin? Merkür, bu yolculuğunda sana bir yandan gölge yanlarınla yüzleştirirken, öte yandan evliliğinle ilgili düşünmen için süre veriyor. Bu aralar beklediğin evlilik teklifi de gelebilir belki.

Kova ve Yükselen Kova

Evet kimsenin düzeni kimseye uymaz. Günün sonunda herkes kendi düzenini beğenir. Benim gibi.. Senin gibi..Hepimiz gibi… Şimdi, Merkür bu yolculuğunda sana çalışma ortamında yeni düzenlemelerle ilgili fikir sunuyor. Geleneksel değerleri savunurken, öte yandan eskiye dair objelerden kurtulmanın zamanı olabilir. Çalışma arkadaşlarına dair anlayışlı tavırlar sergilersen kazanan sen olursun.

Balık ve Yükselen Balık

Kimi düşünürken için birden umut doluyor? Ardından “ acaba arayacak mı”, “ acaba gelecek mi?” “acaba yanında kim var?” soruları sıralanıyor mu zihninde? Kuşkucu, kırılgan, alınganlık mı akıyor düşüncelerinden? Şimdi Merkür bu yolcululuğunda, aşk hayatınla ilgili düşüncelerini mercek altına almana yardımcı oluyor. Sevgilinle doğru iletişim kurabiliyor musun? Duygularını yeterince ifade edebiliyor musun?