TAİDER Kuzey Yıldızı Programı’na başvurular devam ediyor

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı'na başvurular devam ediyor.

Türkiye’deki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından hayata geçirilen TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’na başvuruların   Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 
Kuzey Yıldızı programıyla; şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlanması, tüm yıl dahilinde gerçekleştirilen etkinliklerle iyi örneklerin paylaşılması ve program dahilindeki aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğundaki gelişimi için itici güç oluşturulması amaçlanıyor.
 
TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programını, pandemi döneminde değişen şartlara uygun olarak yeniden gözden geçirdiklerini ve kapsamını genişlettiklerini söyleyen TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, “Kuzey Yıldızı artık sadece bir ödül olmaktan çıktı. Aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuklarında bir yol haritası olması amacıyla kapsamını genişlettik. Amacımız, aile şirketlerinin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerine katkı sağlamak, tüm yıl gerçekleştireceğimiz etkinliklerle iyi örnekleri paylaşmak ve program dahilindeki aile şirketlerinin sürdürülebilirlik yolculuğundaki  gelişimini  sağlama yönünde itici güç oluşturmak. Aile şirketlerinin nesilden nesile güçlü ve sürdürülebilir büyümeyi yakalayabilmeleri için; aile, iş ve ortaklık dinamiklerinden oluşan üç boyutu dikkate almaları gerekiyor. Bunun için de emek, kaynak ve zaman ayırmaları şart. TAİDER olarak bilincin artması için çalışıyoruz. Dünyada ve Türkiye’de ilk olan Aile Şirketlerine özel tasarlanmış bu projenin aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Sürdürülebilirlik raporu hazırlayan veya güncellemek isteyen aile şirketlerimizi özellikle bu programa davet ediyorum” dedi.