Bornova’da çocuklar için anlamlı karar

Bornova Belediye Meclisi 2021 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Bornova Belediye Meclisi 2021 yılı Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Bornova Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Ünal başkanlığında gerçekleştirildi. Doğanlar Mahallesi’nde yer alan 1415 metrekare alanda çocuklara yönelik hizmet vermesi koşuluyla yeni bir tesis yapılması yönünde karar alındı. Başkan Vekili Hüseyin Ünal bağışçı Esin Çağdaş’a çocukların kullanımına sunulacak tesis için Bornova Belediyesi adına teşekkür etti. 

Göçmenler için işbirliği

Bornova Belediyesi Meclisi’nde görüşülen bir diğer konu ise Bornova’da yaşayan göçmenler oldu. Göçmenlerin topluma entegre edilmesi, sosyal uyumluluğun sağlanması ve insan haklarına yönelik olumlu adımların atılmasını sağlamak amacıyla Bornova Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü arasında işbirliği protokolü yapılması kararı alındı.

Ziynet Sertel Parkı’na onay 

Öte yandan, Haziran ayında gerçekleştirilen olağan meclis toplantısında ilgili komisyonlara gönderilen Ziynet Sertel Parkı açılması önerisi kabul edildi. Oybirliği ile kabul edilen kararla birlikte 28 Mayıs’ta hayatını kaybeden Bornovalı gazeteci Ziynet Sertel’in ismi doğup büyüdüğü Çamdibi semtindeki bir parka verilecek.