Halkapınar’a aşı standı kuruldu

İzmir'de İZBAN'ın Halkapınar İstasyonu'nda korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama noktası kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı “Toplu taşıma ‘en sağlıklı’ ulaşım çözümü. Düşünün Halkapınar metro istasyonumuzda aşı bile olabiliyorsunuz” paylaşımıyla Halkapınar istasyonunda aşı yapılmaya başlandığını duyurdu.

İstasyon içinde oluşturulan stantta aşı kayıt işleminin ardından vatandaşların ve istasyon çalışanlarının aşıları yapıldı. Stantta 3. doz aşısını olan 77 yaşındaki Mahmut Buzcu, AA muhabirine, uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Leyla Geleri de henüz aşı olmadığını belirterek “Tesadüf oldu, korkuyordum biraz. Cesaretimi toplayıp olmaya karar verdim. İlk dozu olacağım. İşten eve giderken standı tesadüfen gördüm ve aşı olmaya karar verdim. Fırsatı değerlendirmek istedim. Büyük bir kolaylık oldu. Randevu almamız ve iş yerinden izin almamız gerekiyordu. Sorunlar çıkabiliyordu. Böyle olması daha iyi oldu” dedi.

İZBAN’ın Halkapınar İstasyonu’nda 15 Temmuz’a kadar hafta içi 16.00-20.00 saatlerinde, İzmir Alsancak Garı’nda da hafta sonu 16.00-21.00 saatlerinde aşı uygulamasına devam edilecek