KAİSDER model olmaya devam ediyor!

Ankara merkezli bir iş insanı oluşumu… Kadın İşveren Sanayicileri Derneği (KAİSDER). Güzel işlere imza atmayı iş edinmiş kadınlar bir arada. Aslında geçmişi çok eski, köklü değil KAİSDER’in, ama projelendirdikleri işleri profesyonelce ve de başarı ile neticelendiriyorlar… Model oluyorlar diğerlerine…

Başkanlık bayrağını geçtiğimiz günlerde Canan Karalar Yüksel’e devreden Göknur Atalay, Ankara Sanayi Odası’nda gerçekleştirdikleri 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ortaya çıkardıkları işleri sıraladı… Farklılıklarını haklı çıkartan işlerini şöyle özetledi Atalay:

“Anadolu Buluşmaları programımız ile Türkiye’deki birçok girişimci kadına ulaştık, onlarla görüştük, işbirlikleri yaptık… TOBB Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında, işyerlerinde eğitimler düzenleyerek cinsiyete duyarlılıklarını belgeledik… 81 ilde adından söz ettiren projemiz ile kadının ihale kanununda yasalar ile desteklenmesi ve kadınların ihalelere girmelerinde ayrıcalıklı olması için mücadele verdik. Women Business Network W-BUN Projesi, kamu sektörü ve STK’lar arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik program oldu… Aktif Kadın, Eşit Temsil Projemiz ile oda yönetimlerinde kadınların daha fazla temsiliyet kazanmasını hedefliyoruz. Bu anlamda daha fazla temsilimiz en büyük arzumuz. AB projemiz Güneş; oldukça ilginç ve devam eden bir proje. Kadınların işyerlerine, tarlalarında güneş enerji üretmesi ve gelir elde etmeleri için düşünülen bir proje.”

Göknur Atalay, projeler dışında üyelerine yönelik kooperatifleşme başta olmak üzere birlikteliklerini güçlendirecek sosyal aktivitelerinin de aralıksız devam ettiğine dikkat çekti.

KAİSDER’de başkanlık görevini Mehlika Gider, Serra Özdemir, Yurdum Hasgül Güvener, S. Meltem Koca, Meral Güler, Hale Çınar, Ayşegül Bulut ve İrem Kolbakır’dan oluşan ekiple devralan Canan Karalar Yüksel ise “Kısa zamanda köklenmiş bir derneğin önümüzdeki süreçte meyvelerini daha da artıracağız” vurgusunu yaptı. Eskisi, yenisi tüm yöneticilerin ve de üyelerinin dayanışmanın coşkulu örneğinin sergilendiği KAİSDER Genel Kurulu’nda konuşan Yüksel’in altını çizdiği başlıklar ise şöyle oldu:

 “Ahilik geleneğinin başkenti olan Ankara’nın çocuklarıyız. Bizler paylaşmanın ne demek olduğunu bilen ve yaşayan kadınlarız. Teknolojinin, iş yapış süreçlerini değiştirdiği yepyeni bir yüzyılın başında kadınların masada var olması kararları süreci zenginleştiriyor. Nitelik ve niceliğe sahip girişimci işveren ve sanayici kadınları aramıza katarak sesimizi ve dayanışmamızı yükselteceğiz. Güncel trendleri takip ederek ekonomik güçlenmemize ivme katacağız.

Yenilikçi gelişmeleri takip ederek, güçlü kadınlar olarak gelecek değişimlere şimdiden hazır olacağız. Bizler gerçekçiyiz, bizler detaycıyız ama hepsinden önemlisi, bizler dayanışırız, biz birbirimizden güç alarak yol alırız.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile süregelen işbirliklerinin revize edilerek devam edeceğini, kadının ekonomik olarak güçlenmesi için gerekli tüm lobi faaliyetlerini yeni dönemde daha da hızlandıracaklarına dikkat çeken KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel, “Holistic bir yaklaşımla; bizler bu dernekte bir arada olmaktan fayda gören kadınlar farklı bakış açıları ve farklı disiplinlerdeki eğitimlerimiz ve işlerimiz ile sadece kadın olmanın ortak paydası ile ortak hedefte birlikte daha güçlenerek yürüyeceğiz” ifadesi ile konuşmasını tamamladı…

Birlikteliğin, dayanışmanın, üretmenin çok da kıymetli olduğu bir dönemden geçerken, KAİSDER’li kadınlara bizden de başarılar bu durumda!  Yolları açık ve de doğru olsun…