EGİKAD, Dekorasyon Koçu Tacihan Özkan Yongaçı’yı ağırladı

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Dijital Buluşmaları kapsamında Geri Dönüşüm ve Dekorasyon Koçu, Dekotrend markasının yaratıcısı Tacihan Özkan Yongaçı’yı ağırladı. EGİKAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği online toplantıda dekorasyonun önemini anlatan Yongaçı, “İşinizde katma değerinizi artırmak için dekorasyonda fark yaratmalısınız” dedi.

Toplantının açılışında konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç, Dijital Buluşmalar’da fark yaratan kadın girişimci olan Tacihan Özkan Yongaçı ile bir araya geldiklerini söyledi. Dekotrend sitesinin kurucusu olan Yongaçı’nın tüketmek yerine, geri dönüşümden yararlanarak ortaya çıkardığı yeni dekorasyonlar ile mekanlara katma değer kazandırdığını belirten Kılıç, “Yongaçı değişim yönetimini çok iyi yapıyor. Değişen iklim, siyaset, dijitalleşme ve pandemi döngüsel ekonomiyi gündeme getirdi ama Tacihan hanım proaktif bir lider olarak bunu çok önceden gündemimize getirdi. Fark yaratan ve ilham veren bir kadın girişimci. Dekorasyon her yerde karşımıza çıkıyor. Burada da yeni trendleri ve insanların ilgisini çekecek unsurları bir araya getirdiğinizde yaptığınız işin değeri daha da artıyor. Biz de dermek olarak bu konuda bir proje geliştirerek daha çok kadınını hayatına dokunabiliriz” dedi.

“Kendinizi özel ve değerli hissedersiniz”

Sunumunu gerçekleştiren Dekotrend markasının yaratıcısı, Dekorasyon Koçu Tacihan Özkan Yongaçı ise, dekorasyonun tüm sektörlerde çok önemli olduğuna işaret ederek, mekanlardaki başarılı dekorasyonların o işyerlerindeki katma değeri artıracağını söyledi.  Dekorasyonda farklı ve yeni şeyleri takip etmenin şart olduğunu dile getiren Yongaçı, “Yenilikleri takip etmezseniz geri kalırsınız. Mekanın dekorasyonu çok önemli. İşinizde fark yaratmak için dekorasyondaki yenilikleri takip etmek zorundasınız. Ben yurtdışında bu alandaki tüm gelişmeleri takip ediyorum ve sosyal medya hesaplarımdan paylaşıyorum. Eğer mekanınızı dekorasyonu güzel ise sırf onu görmek için bile gelenler olacaktır. O mekanda insanlar kendilerini özel ve değerli hissedecektir” dedi.

Psikologlar bile öneriyor

Dekorasyon ile hobi olarak ilgilendiğini aslen fizik öğretmeni olduğunu anlatan Yongaçı, 2014 yılında Dekotrend ismiyle instagram hesabını açarak, dekorasyon mağazalarından güncel haberler vermeye çalıştığını kaydetti. Önce kendi evini dekore ettiğini, mobilyalarını kendisinin boyamaya başladığına dikkat çeken Yongaçı, şöyle konuştu: “İnsanlar ne ile mutlu olurun peşine düştüm. Sizin eviniz size özel olmalı. Sizin tasarımınız olmalı. Bu işler hem sizi mutlu ediyor, hem de daha ucuz maliyetlerle güzel şeyler ortaya çıkarabiliyorsunuz. Psikologlar ve psikiyatrisler bile hastalarını iyileştirmek için evlerindeki mobilyalarını yenilemelerini öneriyor. Bunu iş haline dönüştürenler oldu. Ben çok mutluyum. Gönülleri kazanmak beni mutlu etti. Haziran ayında kendi mağazamı açacağım. Şartlar beni kendi mağazamı açmaya yöneltti. Dekotrend markasıyla daha çok kişiye ulaşacağım.”