29 Haziran 2021 Burç Yorumları

Bildiğini biliyorum

İlk bakışta… İlk görüşte… Aranda benzerlik yok gibidir… Ellerin farklı… Gözlerin farklı… Yürüyüşün farklı… Sonra kelimeler ağzından çıktıkça… Uzun yolculuklara çıktıkça… Hayata açtığın pencereden baktıkça… Ruhunun derinliklerine baktıkça… Anlıyorsun aradaki benzerliği… Aynı özlem… Aynı hayaller… Aynı düşler… Aynı yürek… Ve anlıyorsun ki bu dünyada yalnız başına yürümeyeceksin… Çünkü senin bir kardeşin var… Her nerde olursa…

Merkür… Nam-ı diğer haberci… İletişim, bilgi taşımak onun işi… Şimdi en iyi bildiği, yönetebildiği, rahat ettiği bir konumda… Geri hareketini tamamladı. Şimdi 12 Temmuz’a kadar İkizler Burcu’nda tam yol ileri… Ve biz de bu seyahatle birlikte, okumaya, anlamaya, öğrenmeye kendimizi açabiliriz… Kimimiz, kendi bildiğini okur, kimimiz başka hayatların romanlarını, kimimiz ise kendi yaşamının öznesi olur…

Gökyüzü çok şey anlatır… Onu “ hâl” diline çevirmekse senin gayretine bağlı…

Sevgiyle…

BurcuN.

Koç ve Yükselen Koç

İlginç hikâyelerin var sonunun yalnız senin bildiğin. Daldan dala koşturup durduğun hikayelerin. Tıpkı düşüncelerin gibi. Zihnin sürekli yeni fikirler üretiyor. Ama ne zaman hayata geçireceksin? Sonsuz bir boşluk… Bu yolculukla birlikte düşünmenin, yazmanın ve konuşmanın önemini kavrayabilirsin. İletişim hayatında artı değer kazanıyor. Peki, sen kendini okumaya ne dersin?

Boğa ve Yükselen Boğa

Kitapların, defterlerin, kalemlerin… Kalemlerin olacak ki defterine yazacaksın… Defterlerin olacak ki değerlerini kaydet… Sen seversin defterlerini doldurmayı.. Peki ya hesap defterine ne dersin? Sadece kazançlarınla doldurduğun bir defter… Şimdi bu yolculukla birlikte, paranın önemini bir kez daha anlayabilirsin. Gerçi sen bu konuda iyisindir. Ama özel zevklerin için kesenin ağzı her zaman açık… Belki bu feragat etmeyi öğrenebilirsin isteklerinden…

İkizler ve Yükselen İkizler

 Sana dair yeni zamanlar var… Tanışmaya hazır mısın? Aynaya bakınca ne görüyorsun? Nasıl bir sen var maskenin altında? Bu yolculukta kendinle ilgili farkındalık kazanabilirsin çizgini belirlemek için… Çizgini çizebilmek için… Merakın sağlıklı bir merak mı? Yoksa herkesin işine burnunu mu sokuyorsun? Çok mu konuşuyorsun? Anlatmaktan anlamaya sıra gelmiyor mu? Bu kadar hızlı koşarken, yavaşlamaya ne dersin?

Yengeç ve Yükselen Yengeç

 Zaman zaman, vesvese ve endişelerinden konuşma balonların zihninde dans ediyor. Düşüncelerinden endişeleniyorsun, ifadelerinden endişe ediyorsun… Peki, bundan kurtulmak ister misin? Bu yolculukta bilinçaltı dehlizlerinde dolaşıyorsun. Bu sefer, kaygı barındıran düşüncelerini azaltmayı, kendine dürüst olmayı öğrenebilirsin. En iyi metot yazmak… Alt alta yazmak maddeleri… Nelerden korkuyorsun? Korkularından sıyrılmak için neler yapabilirsin?

Aslan ve Yükselen Aslan

Yazmayı seviyorsun… Hayallerini yazmayı, düşlerini yazmayı, umutlarını yazmayı… Yaşam zaten alnına yazılarının bütünü değil mi? Şimdi bu yeni yolculukla sana yeni öyküler yazabilmek için fırsat… Heyecanlı mısın? Hayallerini, umutlarını, gerçekleştirmek için…

Başak ve Yükselen Başak

Senin için biraz daha farklı çalışmak… Çalışmak, üretmek, ve hizmet sunmak senin yaşam formun. Peki, bunu yaparken sadece sana verilen görevlerimi yerine getiriyorsun? Yoksa düşüncelerini, iş modellerini, beklentilerini rahatlıkla anlatabiliyor musun? Şimdi bu yolculukta kariyer yaşamında yeni rotalar bulabilirsin. Kendini anlatabilmek için önünde fırsat. Araştırmacı yönünü ön çıkarabilir, bilgilerini pekiştirilebilirsin.

Terazi ve Yükselen Terazi

Zaten son 365 günün ana konusu yabancı topraklar değil mi? Yeni bir yaşam arzusu belki de hayalini kurduğun. O zaman hayata geçirmek için harekete geçebilirsin. En azından bu konuda bir girişimde bulunabilir, detaylı bilgiler toplayabilir, hızlı hareket edebilirsin. Merkür’ün bu yolculuğu aradığın desteği verebilir sana.

Akrep ve Yükselen Akrep

Krizler aşmak içindir. Bunu en iyi sen bilirsin. Krizlerden nasıl dönüştüğünü. O yüzden korkutmaz seni kriz kelimesi. Ama yine de önceden önlem almak kazandırabilir sana. Merkür, bu yolculuğunda mali tablolarını yeniden okumanı sağlayabilir, objektif biçimde tablolarını değerlendirebilir, zekânı kullanabilirsin. Doğru yatırım hamleleri için araştırmalar yapabilir, veri toplayabilirsin.

Yay ve Yükselen Yay

Üzerinde düşünmek, analiz yapmak, bazen de mantığını ve zekanı devreye almak. En iyi yaptığın şeyler değil mi zaten? Merkür, bu yolculuğunda bakış açını farklı bir alana çevirmen için sana sesleniyor: “ Eş”ten, “ Dost”tan. Aslında senin gerçekte kim olduğunu onlar anlatmaz mı? Meraklı mısın? Karşındakini dinleyebiliyor musun? Kendini gözlemleyebiliyor musun? Dilin hangi durumlarda sivriliyor? Bakalım nasıl bir “sen” e dönüşeceksin?

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Her konuda disiplinli davranırsın, mantığının dışına çıkmazsın. Her zaman dorumlu davranırsın. Peki, konu sağlığın olunca neden aynı disiplinli tavrını uygulamıyorsun? Her seferinde mantık dışı senaryolar yazıyorsun? Bu durumdan sıkılmadın mı? Merkür, bu yolculuğunda sana sağlık konularında farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Bir yandan sağlığını korumanın önemini anlarken, öte yandan gereksiz bilgileri silmeyi öğrenebilirsin.

Kova ve Yükselen Kova

Zaten uzun zamandır zihninin gündemini meşgul etmiyor mu “ aşk”? Kafanda birçok şey kurguluyorsun, kendi kurgu filmine de inanıyorsun. Aşk, zihinde değil, gönülde yaşanmaz mı? Merkür, bu yolculuğunda sana aşk hayatında öğrenmen gerekenleri sıralıyor. Neden çabuk sıkılıyorsun? Tutarsız yanların mı var? Dürüst müsün? Duygularınla yüzeysel bir tavır mı takınıyorsun?

Balık ve Yükselen Balık

 Bugünlerde, düşüncelerinde ana ekseni aile oluşturuyor. Evin içinde konuşma köprüsü görevi üstlenebilirsin. Özellikle babanla daha yoğun iletişim günleri bekliyor seni. Merkür, bu yolculuğunda aile olmayı, aile olmanın önemini sana bir kez daha anlatabilir. Unutma, bir insanın ilk eğitim yeri ailesidir. Köklerin sana anlatır kim olduğunu.  Bu süreçte aileni daha dikkatli incelemelisin. Kimsin sen?