Atölyenin açılış konuşmasını yapan Eskinazi “Pandemi döneminde dijitalleşen dünyaya hızlıca uyum sağladık. Bilgi her türlü paylaşılır diyerek atölyemizi çevrimiçi gerçekleştirme kararı aldık. Kadınlarımızı, başarılı ve donanımlı girişimcilik ekosistemine dahil edebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız onların girişimcilik hayallerine katkı sağlayabilmek” diye konuştu.LİYAKAT üyeleri ise kadın girişimcilere dijital dünyada dikkat etmesi gerekenleri şöyle anlattı:
"Amacınızı belirleyin"
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi-LİYAKAT Proje Komite Başkanı Doç. Dr. Engin Deniz Eriş:
“Dijital dünyada etkili bir iletişim sağlamak için öncelikle amacınızı belirleyin. Hedef kitleyi tanımlayıp amacınıza uygun konsept ve içerik oluşturun. Dijital platformumuzu belirleyip, olabildiğince yalın, doğal ve gerçekçi bir dil kullanın. Kaliteli görsel, dilbilgisi ve terminoloji kullanmaya da dikkat edin.”
“Krizlerden korkmayın”
Lezzetli Yaşam Şirketi Kurucusu ve LİYAKAT Proje Komite Üyesi Yaşam Orak :
“Dünya değişiyor, değişen dünyada girişimciliğin temelinde değişim ve inovasyon olmalı. Krizler sizi korkutmasın. İşi doğru yaparsanız insanlar size referans olur ve büyümenize hiç bir kriz engel olamaz.”
“Her fikir proje değildir”
Best Future Yönetim ve Proje Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve LİYAKAT Proje Komite Üyesi Duygu Şengül :
“Her proje bir fikirden doğar, ancak her fikir projeye dönüştürülemez. Projenin fikir olarak doğuşundan, uygulamasına ve sonuçlarının değerlendirmesine kadar geçen proje döngüsü sürecini doğru yönetmek yüksek verimlilik, süreklilik ve rekabet avantajı sağlar.”
“12 anahtar”
E.C.A Ege Bölge Satış Şefi ve LİYAKAT Proje Komite Üyesi Selda Görgülü :
“Satış ve pazarlamada başarıya ulaşmak için 12 sihirli anahtar var. Uzlaşma, satış becerisi, sıfırdan başlayabilmek, kendi şansını bulabilmek, sevilen insan olmak, geniş bir iletişim ağı, liderlik vasfı, hayal gücü ve öğrenme becerisi, cömert, saygılı ve güvenilir olmak.”
“Fizibilite yapın”
İlhan Başar Yönetim ve Danışmanlık Şirketi Kurucusu ve LİYAKAT Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Başar :
“İş yerinizi ister götürü usulü, ister gerçek kimliğinizle, ister tüzel kişilik olarak, isterseniz de adi ortaklık olarak açın ama önce fizibilitenizi doğru yapın. Yani hedef kitlenizi, ürün fiyatınızı, rakiplerinizi ve pazar durumunu iyi araştırın, sonra sağlam bir adım atın.”