GÖZLEM/ANKARA
Türkiye’deki sendikal mücadeleyi kültür ve sanatla ete kemiğe büründürmeye çalıştıklarını ifade eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yerli ve milli bir sendikal anlayışı temsil ettiklerini ve iddiaları gereği de yaşadıkları toprakların müktesebatını, tarihini, kültürünü, medeniyetini, değerlerini içine alan bir sendikal mücadeleyi ete kemiğe büründürmenin çabası içerisinde olduklarını kaydetti.
“Emek Temalı Fotoğraf Yarışması” ödül töreninde konuşan Başkan Arslan, “Bu toprakların mayası ile mayalanmış, aynı zamanda evrensel, yerli ve milli bir duruşu temsil eden HAK-İŞ Konfederasyonumuz her alanda örnek ve özgün projeleri yapıyor.” dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun her alanda en iyisini yapmak, en özgün olanını seçmek, bunları gerçekleştirirken emek hareketinin bir temsilcisi olduğunu unutmadan, HAK-İŞ değerleriyle birlikte, toplumla kucaklaşarak yapmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Arslan, “Yaptığımız bütün etkinlikler, çalışanlarımızın beğenisinden de öte, toplumumuzun büyük bir kesiminin mutabakatı ile desteklenen faaliyetler olduğu için bizleri çok mutlu ediyor.” diye konuştu.
Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut sorunlarımızın çözümü için kültür ve sanattan yararlanmak istiyoruz. Belki bizim saatlerce konuşacağımız konuşmalarda, konferanslarda vereceğimiz mesajı 5 dakikalık bir kısa filmde fazlasıyla verebiliriz. Belki saatlerce anlatmak istediğimiz bir konuyu 1 fotoğraf karesiyle topluma anlatabiliriz. Kültür-sanat faaliyetleri sendikal mücadeleyi daha güçlendirecek ve daha da ileriye taşıyacak bir alandır. Sendikal mücadeleyi güçlendirmek ve daha ileriye taşımak için bu alandan yararlanabiliriz. HAK-İŞ olarak sendikal mücadeleyi, kültür ve sanat faaliyetleriyle güçlendirmek istiyoruz. Bunun için de çalışanlarımızın, üyelerimizin bu işe katılmasını istiyoruz.”
600 fotoğraf yarıştı
HAK-İŞ Kültür-Sanat Komite Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla HAK-İŞ Kısa Film Yarışması ve ebru projesinin ardından Emek Temalı Fotoğraf Yarışmasını hayata geçirdiklerini söyledi. Emek Temalı Fotoğraf yarışmasına fotoğraf sanatçılarının, fotoğrafa gönül verenlerin kadrajını emeğe çevirmesi umuduyla bir başlangıç yaptıklarını vurgulayan Odabaşı, “Bütün altyapısını kendi bünyemizde hazırladığımız yarışmamız, fotoğraf sanatçıları, amatör fotoğrafçılar ve fotoğraf tutkunları tarafından ilgiyle karşılandı” dedi.
Yarışmaya; fotoğraf sanatçıları, amatör fotoğrafçılar ve fotoğraf çekmeyi tutku haline getirmiş olan ve emeği merkezine alan 600’e yakın fotoğrafla başvuruda bulunulduğunu söyleyen Odabaşı, “Fotoğraf sanatında “Emek” temalı bakış açısının yaygınlaştırılması, emeğin sanatsal dünyadaki karşılığını bulması, kamuoyunda emek fotoğrafları aracılığıyla bir farkındalık oluşturulması amacıyla çıktığımız yolda güzel bir başarı yakaladık.” dedi.
Ödüller sahiplerini buldu
Emek temalı fotoğraf yarışmasında ödüle layık görülen fotoğraf sanatçılarına ödülleri Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından verildi. Yarışmada, Dalgalanan Bayrağımız fotoğrafıyla birincilik ödülünü Sabahattin Özveren adına Mert Demir, Oltu Taşı fotoğrafıyla ikincilik ödülünü Uğur Sağıroğlu, Emekçi Anne fotoğrafıyla üçüncülük ödülü İlham Kazdal, Kamış Biçen Kadın fotoğrafıyla özel ödülü Abdurrahman Çetin aldı.
Törenin ardından HAK-İŞ Emek Fotoğrafları sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından yarışmaya katılarak ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar gösterime açıldı.