CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) ile PM (Parti Meclisi) toplantıları sona erdi. CHP'nin 31 Mart 2019'da yapılacak belediye seçimlerinde göstereceği 5 Büyükşehir Belediye Başkan Adayını daha belirledi. CHP'nin belirlediği isimler şöyle: Diyarbakır Büyükşehir için Veysi Aghan, Amasya'da Arife Serpil Saraçoğlu, Bartın'da Mehmet Arslan, Kars'ta Taner Toraman, Kastamonu'da ise Mustafa Öztürk.
PM'den çıkan sonuca göre İzmir'in ilçelerinde belirlenen adaylar ise şöyle; Aliağa’da Özcan Durmaz, Kemalpaşa’da Rıdvan Karakayalıı, Kınık'ta Ahmet Özkan, Ödemiş'te Cumhur Şener.
Şimdiye kadar 5 kez toplanan CHP Parti Meclisi, 15 büyükşehir, 28 il, 437 ilçe ve 150 belde olmak üzere toplam 630 belediye başkan adayı belirlemişti. Ankara'da Mansur Yavaş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da Zeydan Karalar, Bursa'da Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş'ta Ali Öztunç, Van'da Nurettin Beyaz, Mersin'de Vahap Seçer, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Hatay'da Lütfü Savaş, Mardin'de Süleyman Sarı, Muğla'da Osman Gürün, Tekirdağ'da Kadir Albayrak ve Malatya'da Soner Gökçe şimdiye kadar CHP'nin büyükşehirlerde gösterdiği adaylardı.
21 büyükşehirde İYİ Parti ile anlaşma yapan CHP, il ve ilçe adaylarının belirlenmesinde İYİ Parti'yle büyük ölçüde anlaştı. Anlaşmanın son hali önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
CHP'nin şimdiye kadar açıkladığı tüm adayların listesi:

