Özdağ’ın tutuklanmasına Özgür Özel’den tepki

Özgür Özel "Genel Başkan tutuklamak darbecilerin işidir. Mevkidaşını hapiste tutmak korkakların işidir. Rakibini tutuklatmak acizlerin işidir" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Özdağ’ın tutuklanmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Zafer Partisi Genel Başkanı Sn. Ümit Özdağ’ın tutuklanmasına ilişkin kararla adalet bir seyyar giyotin marifetiyle bir kez daha  katledilmiştir.

Bir siyasi parti genel başkanını 5 yıl önceki sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek tutuklamak, demokrasinin de yargı bağımsızlığının da katlidir.

Genel Başkan tutuklamak darbecilerin işidir.

Mevkidaşını hapiste tutmak korkakların işidir.

Rakibini tutuklatmak acizlerin işidir.

Bu hukuksuz rejimle cesaretle mücadele edecek, ilk sandıkta bu düzeni değiştireceğiz.”