İEÜ Güzelbahçe Kampüsü’nün temeli atıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzelbahçe Kampüsü’nün temeli atıldı. 6 fakülte, 3 yüksekokul, lisansüstü eğitim enstitüsü ve ortak birimler olmak üzere 18 yapıdan oluşacak kampüsün 3 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzelbahçe Kampüsü’nün Temel Atma Töreni İzmir Valisi Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Ege’mizin incisi güzel İzmir’imizin ilk özel üniversitesi olması vesilesi ile İEÜ, ayrı bir özelliğe sahip. İzmir’imizde özel bir konuma gelmiş bir üniversite. İzmir’imizde ve ülkemizde açılan diğer vakıf üniversitesine öncülük eden, yol açan bir üniversite. Üniversitemiz, Güzelbahçe’deki temelini atacağımız kampüs ile başka bir aşamaya geçiyor. Her şeyden önce öğrenci dostu bir kampüsü olan, tamamen insani gereklilikler ve şartlara göre tasarlanmış, çevreci ve yeşil bir kampüs. Bu güzel kampüs hayata geçtikten sonra burada görev alan akademisyenlerimizin sorumlukları birkaç kat daha artacak. Ege’nin ilk özel üniversitesi olmak ya da özel üniversiteler içerisinde belli bir sıralamaya giriş olmak bu güzel kampüste faaliyet gösteren yönetim kadrosuna yakışmayacak. Türkiye’de minimum ilk 3’e oynamalı, birçok kriterde dünyada ilk 500 içerisinde yer almalı. Çünkü bu kampüsün hakkı ancak böyle verilecektir. İlk sıralarda talep edilen bir üniversite haline geleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Özgener: 2 milyar liralık yatırım

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Kurulduğu ilk günden itibaren “sürdürülebilir akademik başarı” hedefiyle ilerleyen üniversitemizi, bir üst boyuta taşımamızda büyük katkı sağlayacağına inandığımız Güzelbahçe Kampüsümüzün tasarımını, eğitimde öğrenme odaklı olmak ve öğrencilerin bilgi ve deneyim edinmelerini sağlayacak donanımı sunmak üzere kurguladık. Güzelbahçe Kampüsümüzü tam anlamıyla hayata geçirdiğimizde, 2 milyar liralık yatırım ile ülkemizde, bir üniversite tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırıma imza atmış olacağız. 130 bin metrekare kapalı alana sahip olacak kampüsümüzde, her fakültenin ihtiyacına yönelik mekanlar oluşturduk ve ortak alanlarla tüm fakültelerin entegrasyonunu sağladık. Bugün temelini atacağımız ve 3 yıl içinde tamamlamayı planladığımız kampüsümüzün, açılışında da hep birlikte olmayı gönülden temenni ediyorum” dedi.

Abacıoğlu: Dönüşüm projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Güzelbahçe kampüsü bir dönüşüm projesidir ve sürdürülebilir bir yaşam için yaratıcı ve dönüştürücü çözümler üreten bir üniversite vizyonumuzun belki de en önemli adımıdır. Güçlü genlerimiz, nitelikli akademik ve idari kadrolarımız, yaratıcı ve yenilikçi mezun ve öğrencilerimiz ve kentimizdeki tüm paydaşlarımızın desteğiyle bu değişimi ve dönüşümü sağlayabileceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

Günay: Öğrenci yurtları yapacağız

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay da “İzmir Ekonomi Üniversitesi ile beraber Güzelbahçe’de nasıl yatırımlar yapacağımız konusunda araştırmalar yapıyoruz. Öğrenci yurtları yapmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerin Güzelbahçe’de kalması için planlama yapıyoruz. Belediyemiz üzerine ne düşüyorsa, üniversite ile hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

6 FAKÜLTE, 3 YÜKSEKOKUL OLACAK

Güzelbahçe kampüsü; 6 fakülte, 3 yüksekokul, lisansüstü eğitim enstitüsü ve ortak birimler olmak üzere 18 yapıdan oluşacak. Ege Bölgesi’nin iklim koşullarına uygun tasarlanan kampüste, temiz enerji teknolojileri kullanılacak ve enerji performansları optimize edilmiş binalar yer alacak. Akademisyenler, araştırmaları için yeni laboratuvarlara, merkezlere sahip olabilecek ve akıllı bir kampüsün sunduğu tüm olanaklardan öğrencileri ile birlikte yararlanabilecek. Güzelbahçe kampüsü; öğrencilerini dijital arayüzlerle zenginleştirilmiş, IoT ve artırılmış gerçeklik gibi bilgi çağının teknolojilerinden faydalanabilecekleri hibrit öğrenme tabanlı akıllı kampüs deneyimi ile karşılayacak. Yerleşke bünyesinde yer alan iki dere canlandırılarak kampüs yaşantısının daimi ana öğeleri haline gelecek. Güzelbahçe yerleşkesi bünyesinde uluslararası standartlarda kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu; futbol, basketbol ve tenis kortları, yaratıcılık merkezi, kütüphane, öğrenci yurtları, kültür merkezi ve kreş gibi tesisler yer alacak.