Kılıçdaroğlu’ndan yeni proje: Sağlık kentleri

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli videolarının sekizincisini yayınladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli seçim kampanyası videolarının sekizincisini, “Onlar kötülüklerinde debelensin, biz işimize bakalım. Türkiye, dünyanın en iyi doktorlarına ve sağlıkçılarına sahip. Coğrafi olarak da avantajlı bir konumdayız. Ülkemizi dünyada sağlık ve bakım turizminde daha da büyüteceğiz. Sağlık Kentleri’ni anlattım” mesajıyla bugün Twitter hesabında paylaştı. Kılıçdaroğlu, videoda şunları söyledi:

“Bugün size, kalkınma projelerimizden olan ‘Sağlık Kentleri’ projemizi anlatacağım. Bu proje, ülkemizin iki üstünlük alanının birleşmesinden oluşuyor. Turizm ve sağlık. Madem dünyanın en güzel ülkelerinden birine sahibiz, avantajımızı neden daha iyi kullanmayalım? Ülkemizin turizm potansiyelini, sağlık ve bakım potansiyeliyle birleştireceğiz. Dünyanın en iyi doktorları bizde. En donanımlı hemşireleri, sağlık personeli bizde. Türkiye’de üç bölgede; İstanbul, İzmir, Antalya’dan başlayarak Sağlık Kentleri kuracağız. Bu Sağlık Kentleri, en üst donanımda kaliteli hastanelere sahip olacak. Bu hastaneler, ülkemizde alanında lider kliniklerin danışmanlığında profesyonel bir ekiple işletilecek. Burada çalışan sağlık ve bakım personeli, yabancı dili iyi düzeyde konuşanlar arasından seçilecek. Bu tesislerde, uluslararası standart ve akreditasyonlarda sağlık hizmeti verilecek. Projemizde, 5 yıl içerisinde ülkemize 3 milyar dolar ek gelir, 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz. Sağlık Kentleri’mizle entegre yaşlı bakım üniteleri kurulacak.

Loading