Yeni Rakı Global’in reklam filmi gündem oldu

Yeni Rakı Global'in son reklam filmi sosyal medyada gündeme oturdu.

Cumhuriyet’in 100. yılı temalı reklam filmi, sosyal medyada “seçim göndermesi” olarak yorumlandı, ünlü komedyen Şahan Gökbakar reklam filmine tepki gösterdi.

Reklam filminde, “O gün geldiğinde böyle kutlayacağız, birbirimize sarılıp yeniden başlayacağız” mesajı verilirken, sosyal medya kullanıcıları mesajı 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere bir gönderme olarak yorumladı.

Eğlenceli görüntülerin yer aldığı reklam filminin sonunda da “100. yılda her sofrayı Cumhuriyet için kuracağız. Nice yüzyıllara” ifadeleri yer aldı.

Komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazı ile reklamı sert bir dille eleştirdi. Cumhuriyet’in 100. yılının “ucuz bir algı oyununa kalkan edildiği” görüşünü dile getiren Gökbakar şunları yazdı:

“- Yeni Rakı Global, yaptığınız reklam videosunu ayıpladım! Özellikle 29 Ekim gibi bu ulusun en önemli milli gününü, hem de 100. yılında, bu kadar ucuz bir algı oyununa kalkan etmenizi kabul edemiyorum. Yiyorsa bir tarafınız “Akp gittiği gün” diye yapaydınız kampanyanızı?! Yemedi mi?!

– Sonra da biz 29 Ekim kastettik ha. Özgür yaşamayı rakı içmekle kodlamanız da rahatsız edici de hadi o reklam kısmı diyelim. Ama iş Cumhuriyet’e gelince, orada duracaksınız. Bütün reklamı “iktidarın gittiği gün” metaforu üzerine kurup, sonunda 29 Ekim deyince, işte orada çok ayıp ediyorsunuz…! 29 Ekim ve Cumhuriyet’in 100.yılı, sizin siyasi mesaj algılı rakı reklamınızın mezesi değildir. “

Loading